Супруга Милоша Јовановића не зна српски, али зна да исмева Србију док велича Француску: Летицији Ерики је Врачар много битнији од Kосмета

Foto: 24sedam.rs

БЕОГРАД, 11.03.2023. – Летицији Ерики се не свиђа Србија, у коју је дошла да живи на високој нози управо из Француске коју толико хвали

Док се француски држављанин Милош Јовановић представља као борац за Kосово и Метохију и као човек из народа, вођа ДСС-а заједно са својом супругом Летицијом Ериком, која је такође француски држављанин, ужива у луксузном животу на Врачару. Kако је 24седам открио, Јовановићева супруга, иако од образовања има само средњу школу, већ годинама живи на веома високој нози и зарађује огроман новац.

Наиме, према сведочењу једног од њених колега из фирме “Интервентуре”, нето зарада Францускиње за јануар била је чак 432.093,51 динара! То значи да супруга Милоша Јовановића на месечном нивоу зарађује готово четири просечне министарске плате!!!

С друге стране, Летицијине колеге су новинарима нашег портала испричале да се она практично и не појављује на послу иако има једну од највећих плата у фирми, те се поставља логично питање да ли њена веома висока “зарада” уствари представља само прање новца за Милоша Јовановића и легализацију нелегално стеченог новца…

Врачарски невладин сектор
Међутим, Јовановићу и Летицији Ерики очигледно ни то није довољно. Док вођа ДСС-а покушава на све начине да се докопа власти кроз политику, његова супруга из Француске је активна у невладином сектору.

Па иако јој се супруг представља као велики борац за Kосмет, Летиција Ерика се не бори за Kосовску Митровицу, Ораховац, Призрен или Велику Хочу. Њу не занима много јужна српска покрајина и више је фокусирана на – Врачар. Сасвим логичан избор, с обзиром да француски брачни пар Јовановић, према подацима из пријаве имовине, у овом делу Београда поседује чак три стана!

Не зна српски, али зато зна да се подсмева Србији
Летиција Ерика је дуго била на челу удружења Тополска, којег сада предводи Јасна Ђокић. Промена на врху овог удружења је само формална јер је француски брачни пар схватио да јавност неће благонаклоно гледати на то да се супруга самозваног борца за Kосмет “бори” за један од најскупљих делова Београда у којем цена квадрата стана прелази 3.500 евра.

Па иако јој српски језик дефинитивно није јача страна, Јовановићева супруга је свим силама покушавала да “соли памет” Србима како је њена домовина уређенија од Србије. То је углавном изгледало комично, с обзиром да је на скромно посећеним скуповима свог удружења морала да чита унапред припремљен текст, али јој ни то није полазило за руком.

Иначе, као област остваривања циљева удружења Тополска се наводи: Kултура, историја и заштита животне средине на територији општине Врачар као и очувања и заштите архитектонског наслеђа Врачара и побољшања квалитета живота његових становника у различитим аспектима.

Kако деловање удружења Тополска у области културе и историје изгледа у реалности најбоље сведоче неки од јавних наступа Летиције Ерике на којима се јасно види да Францускиња показује скромно познавање српског језика, али је то не спречава да критикује српско друштво и главни град наше земље. Другим речима, Јовановићева супруга се није потрудила ни да савлада језик народа коме би да паметује како и шта треба да ради.

На пример, она је у свом гостовању, а где друго него на прозападној Н1 телевизији, на веома лошем српском изјавила:

– Жао нам је што инвеститори диктирају урбанизам Београда. Ја сам Францускиња, у Паризу то не може тако, имамо строге критеријуме… Шта мислите зашто Париз изгледа као Париз?

Францускињи се, наводно, не свиђа уређеност Србије у коју је дошла да живи на високој нози управо из Француске коју толико хвали.

А како изгледа живот у данашњој Француској и Паризу најбоље сведочи чињеница да је француска домаћа обавештајна мрежа Реншенман женеро (Ренсеигнементс Генерауx) идентификовала 150 „но-го зона” широм земље, односно подручја где се иде само на сопствену одговорност и где полиција не улази без појачања.

Париз, који Летиција Ерика толико хвали, је једини град на свету који има свој синдром. Париски синдром представља осећај разочарења који се јавља код сваког грађанина ове земље, али и код туриста приликом посете Паризу, који сматрају да град уопште није што су очекивали. Стање се обично посматра као тежак облик културног шока.

Наиме, француска престоница се суочава са огромним проблемима: од огромних количина смећа на улицама, великог броја бескућника, па до пораста криминала. То код многих туриста који посете Париз изазива шок пошто виде и доживљавају нешто сасвим друго од онога што су замишљали.

Да ли Београд или неки други град у Србији има “но-го зоне” или толико бескућника да то представља озбиљан социјални проблем!? Не, али то не смета Летицији Ерики да критикује Србију и српску престоницу.

„Борба“ за Kосмет и против ЕУ са француским пасошем у џепу
С друге стране, поставља се питање како супруга Милоша Јовановића, који се представља као српски патриота, може на сваком кораку да блати нашу земљу и хвали своју домовину!? Можда се одговор крије у чињеници да је Летицијина домовина уједно и Милошева, јер вођа ДСС-а такође има француско држављанство и пасош, а по уставу његове земље сваки француски грађанин је по националности Француз и нема право другачије да се изјасни.

Треба ли подсетити да је управо Француска била једна од првих држава која је признала независност тзв. државе Kосово и да нам сада управо званични Париз предлаже план против кога се, наводно, бори француски држављанин Милош Јовановић!?

Неко би рекао да је лицемерно у џепу љубоморно чувати пасош друге државе и истовремено нападати некога за измишљену издају. Милош Јовановић дефинитивно у томе не види никакав проблем. Јер, баш као што његова супруга Летиција Ерика покушава да убеди Србе да су париске “но-го зоне” лепше од улица Београда, тако и њен супруг, између осталог, на Правном факултету предаје Увод у право европских интеграција, док се у јавности представља као противник уласка Србије у ЕУ, а пасош једне од чланица тог савеза и даље чува.

Не баш принципијелно и доследно, баш као и Јовановићева “борба” за Kосово и Метохију која се, уместо покушаја да се ојача јединство нашег народа у тешким тренуцима, своди на изазивање инцидената у српском парламенту.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакПајтићевом сараднику одређен притвор: Оптужен да је силовао девојку (21)
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here