У Црвенки изведен музичко-сценски игроказ ,,Снови у љуљашци“

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 13.03.2023. – У суботу, 11. марта, у позоришту у Црвенки, премијерно је изведен музичко-сценски игроказ ,,Снови у љуљашци“. У препуној сали Дома културе, 34. деце је, у двогласу, извело најлепше мелодије које су црвеначки песници записали још пре пола века.

Реч је о римејку, будући да је исто дело рађено пре скоро 50 година. Тада су га изводила деца из драмске групе позоришта у Црвенки. Песме су писали тадашњи црвеначки песници, који су писали поезију за децу – Драган Јовановић-Јод, Милан Мрдаљ-Мрђа и Зоран Ђумић-Вања. Главни аранжери и они који су записивали мелодије су наставници Основне школе за музичко образовање у Кули, издвојеног одељења у Црвенки – Мирон Сивч и Мирко Прегун.  У школском оркестру свирају наставник виолине, Љиљана Барна Никитовић, бас гитару свира наставник тамбуре, Владимир Међеши, на кларинеру  и саксофону свира наставник  кларинета, Јарослав Кулеба, за клавиром је Мирко Прегун, а диригује Мирон Сивч. Све што се тицало хорске приче и припреме деце спремила је наставница солфеђа, Татјана Кнежевић. За драмски део приче били су задужени Цвијета Јовановић Мучалица и Зоран Радуловић. Цвијета је из личних и емотивних разлога желела да оживи овај музичко-сценски игроказ, будући да је Драган Јовановић био њен отац.

Прва реприза музичко-сценског игроказа биће 17. марта, у позоришној сали Културног центра у Кули. Цео пројекат је финансијски подржала општина Кула.

Извор: Qmedia

Претходни чланакВелики одзив на превентивне прегледе у Липару
Следећаи чланакСПОРТ: „Хајдук“ узео сва три бода, подручни лигаши без победе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here