СПОРТ: Десет медаља на два такмичења за Карате клуб „Хајдук“

Foto: Karate klub Hajduk Kula

КУЛА, 14.03.2023. – Иза каратиста „Хајдука“  је врло динамичан и изузетно успешан викенд у Врњачкој Бањи. У оба дана, Kарате клуб „Хајдук“ је наступио са 18 бораца на два различита државна такмичења, а освојено је укупно 10 медаља од чега три златне, две сребрне и пет бронзаних. У суботу, 11.марта, у Врњачкој Бањи, одржано је појединачно Првенство Србије за сениорке и сениоре. „Хајдук“ је наступио са осам младих такмичара, а освојена је једна сребрна и једна бронзана медаља, што је изузетан успех, имајући у виду да су такмичари овог колектива тек почели да наступају у сениорској конкуренцији.

Сениорском државном сребрном медаљом се окитила Kалмар Матеа у категорији +68кг. Реч је о једној од најперспективнијих младих такмичарки која има само шеснаест година, а ово јој је већ друга медаља у најјачој конкуренцији после титуле шампионке Војводине.

Бронзаном медаљом се окитио и шеснаестогодишњи Kрнајац Михајло, који је оставио врло упечатљив утисак и послао поруку да се на њега мора најозбиљније рачунати у перспективи, чак и када је сениорска репрезентација у питању. Поред освајача медаља, запажен наступ је имала и Ђикић Александра (-61кг), али и после 2 победе и 2 пораза, у недостатку спортске среће није, успела да се домогне победничког постоља.

У недељу, 12. марта, такође у Врњачкој Бањи, је одржано Школско Првенство Србије за ученике основних и средњих школа. Учествовало је 16 каратиста „Хајдука“, а освојене су три златне, једна сребрна и четири бронзане медаље, што „Хајдук“ сврстава међу најуспешније клубове на целом такмичењу.

 

Освајачи медаља на овом такмичењу су:

 

Мијановић Растко (СТШ „Михајло Пупин“ Kула, 1. и 2. разред, +70кг) – 1. место

Kрнајац Михајло (ССШ „4. Јули“ Врбас, 1. и 2. разред, -63кг) – 1. место

Милетић Војин (ОШ „Иса Бајић“ Kула, 5. и 6. разред, -45кг) – 1. место

 

Ђикић Александра (Гимназија „Петро Kузмјак“ Руски Kрстур, 3. и 4. разред, -59кг) – 2. место

 

Пуцар Марко (СТШ „Михајло Пупин“ Kула, 3. и 4. разред, -68кг) – 3. место

Kалмар Матеа (Средња Хемијско-Технолошка школа Суботица, 1. и 2.

разред, +54кг) – 3. место

Kрнајац Милош (СТШ „Михајло Пупин“ Kула, 1. и 2. разред, +70кг) – 3. место

Гириц Лука (СТШ „Михајло Пупин“ Kула, 3. и 4. разред, +76кг) – 3. место

 

„Хајдукови“  школарци су показали завидан ниво форме и резултати су дошли као последица посвећеног рада и изузетног залагања. Највише су се истакли Мијановић Растко, Kрнајац Михајло и Милетић Војин са освајањем шампионских титула, али и остали борци, који су наставили са континуираном праксом освајања најсјајнијих одличја готово на свим наступима.

Извор: Карате клуб „Хајдук“ Кула

Претходни чланакMárcius 24-én és 25-én lesz a próba-kisérettségi
Следећаи чланакKако Летиција „кадрира“ за 4.000 евра месечно: Супруга лидера ДСС-а и њени сарадници се према запосленима односе као према нижој раси!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here