Ватрогасни дом Крушчић ускоро комплетно реновиран

Foto: Q media

КРУШЧИЋ, 14.03.2023. – Радови у Ватрогасном дому у Крушчићу приводе се крају. Ове радове обишао је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да су добровољна ватрогасна друштва веома битан сегмент у функционисању локалне заједнице, те, из тог разлога, локална самоуправа из године у годину издваја све већа средства за њихово функционисање:

„Овде су у току, први пут, радови на објекту Добровољног ватрогасног друштва у Крушчићу. Радови нису предузети само овде, већ и на објектима осталих добровољних ватрогасних друштава на територији наше општине. Када је о овом дому реч, овде није било радова, практично, двадесетак година. Ове године су завршни радови у Крушчићу, а биће реализовани и радови у Руском Крстуру. Ради се и на самим објектима, али и на оснаживању самих друштава. Друштва из године у годину добијају све већа средства, њихов значај је огроман и она превазилазе њихову основну делатност, а у малим местима као што је Крушчић она имају изузетну вредност“.

Председник Добровољног ватрогасног друштва Крушчић, чије је функционисање непосредно везано за ову локацију, Вуко Влаховић, рекао је да је ово веома битно улагање, с обзиром да у овај објекат није деценијама ништа улагано. Изразио је задовољство сарадњом са општинским структурама, које су адекватно реаговале, те ће тако, како ватрогасно друштво, тако и насељено место Крушчић, добити објекат који ће бити понос свих житеља:

„Пре свега, желео бих да се захвалим локалној самоуправи на челу са Дамјаном Миљанићем, који су препознали битност момента реновирања овог објекта. У протеклих педесет година ништа није урађено, а прошле године су стартовали ови радови и, у међувремену, је урађена комплетна санација крова, урађена је комплетна изолација објекта. У току су завршни радови, где нам време не иде баш на руку, али надамо се да ће за две недеље бити завршени. Овај објекат ће бити у перфектном стању и служиће, не само ватрогасном друштву, свим грађанима Крушчића“.

Извор: Q media

Претходни чланакУ петак полагање пробног завршног испита
Следећаи чланакСПОРТ: „Хајдуци“ вицешампиони Мини макси лиге

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here