Француски брачни пар купио стан код Београда на води: Одакле Милошу Јовановићу и његовој супрузи новац да купе пети стан у центру Београда?

Foto: 24sedam.rs

БЕОГРАД, 14.03.2023. – Француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић купили су недавно још један стан у центру Београда

Француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић, док на сваком кораку критикују државу Србију, живе веома луксузним животом као мало који грађанин Србије.

Kако је 24седам већ писао, иако од образовања има само средњу школу, Летиција Ерика већ годинама живи на веома високој нози и зарађује огроман новац.

Францускиња је запослена у фирми “Интервентуре”, чија је делатност рачунарско програмирање. Према сведочењу једног од њених колега из те компаније, нето зарада Летиције Ерике за јануар била је чак 432.093,51 динара! То значи да супруга Милоша Јовановића на месечном нивоу зарађује готово четири просечне министарске плате!

Уз све то, Јовановић је Агенцији за борбу против корупције 2014. године пријавио да има позамашну уштеђевину. Он је после изјавио да новац на рачуну није његов, већ да припада његовим родитељима и да њиме не располаже.

– То се налази на мом рачуну, око 30-35 хиљада евра – каже Јовановић.

Станови само у центру Београда
Поред баснословне зарадре, француски брачни пар може да се похвали и са неколико некретнина у Београду. Занимљиво, сви станови су у центру града, на локацијама где цена квадрата стана прелази 3.000 евра, јер вођу ДСС-а по свему судећи не интересује ништа што се не налази у три централне београдске општине.

Kако сазнаје 24седам, Милош Јовановић поседује стан у београдској општини Врачар од 80 квадратних метара. Вођа ДСС-а је казао да је овај стан купио 2007. године за 98.000 евра. Према његовим речима, финансирао га је из уштеђевине и кредита од 45.000 евра. Држава му је субвенционисала кредит са 9.473 евра, а субвенцију је добио у оквиру програма помоћи државе при куповини прве некретнине. Вредност ове некретнине пре неколико година је процењена на 137.500 евра, док је данас, с обзиром на раст цена некретнина, вероватно два пута већа.

Поред тога, Јовановић поседује још један стан на Врачару, величине 71 квадратни метар. Он је својевремено испричао да је, заједно са супругом, 2014. подигао нови кредит од 40.000 евра. Kако каже, новцем из кредита и супругине уштеђевине купили су за 73.000 евра стан поред оног који су већ имали и спојили их. У катастру је уписано да стан има 71 квадрат, док у купопродајном уговору пише да има 62 квадратна метра. Вредност ове некретнине пре неколико година је процењена на 122.500 евра, али је она данас сигурно знатно већа.

Ту није крај. Двособан стан на Врачару, у близини Храма Светог Саве, поседује и Јовановићева мајка. У катастру непокретности за овај стан није наведен број квадрата, због чега није било могуће проценити тачну тржишну вредност. Минимална вредност овог стана пре неколико година процењена је на 105.600 евра.

Поред тога, Јовановићева сестра власница је половине стана у центру Београда, у општини Стари град. Ова некретнина је величине 42 квадратна метра, а вредност јој је пре неколико година процењена на 105.000 евра.

Kупили стан код Београда на води
Kако сазнаје 24седам, француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић купили су недавно још један стан у центру Београда и који се води као заједничка имовина супружника на 1/1. Ради се о некретнини величине 50 квадратних метара која се налази у Улици Александра Глишића, која се налази у општини Савски венац у непосредној близини некадашње Железничке станице и комплекса Београд на води.

Иронично, опозиција већ годинама напада пројекат Београд на води, али им не смета да купују некретнине у близини најелитнијег дела наше престонице. Такав је случај и са Милошем и Летицијом Ериком Јовановић који ће имати прелеп поглед на Kулу Београд.

Вредност овог стана није позната, али према тренутном стању на тржишту некретнина, цена по квадратном метру у овом делу града се креће од 3.000 па до 4.500 евра, па се поставља логично питање одакле Милошу и Летицији Ерики Јовановић толико новца да купе још једну некретнину у центру Београда!?

Па и поред оволико некретнина у самом центру главног града, француски брачни пар не пропушта прилику да критикује нашу земљу. Док Милош Јовановић кроз политику оптужује друге за наводну издају, његова супруга Летиција Ерика се на гостовањима у прозападним медијима редовно подсмева Београду и Србији.

Тако је у једном гостовању на америчкој телевизији Н1 са ниподаштавањем говорила о уређености Београда и одмах затим похвалила Париз. Наравно, није јој пало на памет да објасни зашто је онда из Француске дошла да живи баш у Србију и зашто заједно са мужем овде купује толико некретнина, ако је наша земља толико лоша као што тврди.

За то време њен супруг се представља као српски патриота, али му то не смета да љубоморно чува пасош Француске, државе која је међу првима признала независност тзв. државе Kосово, против које се Јовановић наводно бори.

А како изгледа живот у данашњој Француској и Паризу најбоље сведочи чињеница да је француска домаћа обавештајна мрежа Реншенман женеро (Ренсеигнементс Генерауx) идентификовала 150 „но-го зона” широм земље, односно подручја где се иде само на сопствену одговорност и где полиција не улази без појачања.

Француска престоница се суочава са огромним проблемима: од огромних количина смећа на улицама, великог броја бескућника, па до пораста криминала. Да ли Београд или неки други град у Србији има “но-го зоне” или толико бескућника да то представља озбиљан социјални проблем!? Не, али то не смета Милошу Јвановићу и Летицији Ерики да критикују Србију и српску престоницу, а хвале своју толико вољену домовину Француску.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакВојвођанским пчеларима бесповратно 30 милиона за набавку друштава и опреме
Следећаи чланакПајтић поставио Егића на чело Дечјег села: Бивши председник Демократске странке и даље ћути о хапшењу његовог сарадника због силовања

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here