Gratulálunk Dóra!

Fotó: Qmedia

KÚLA, 2023.03.15. – Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi fogadásán amelyet tegnap tartottak meg, sor került a  „PETŐFI 200″ JÁNOS VITÉZ rajzverseny eredményhirdetésre is. Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja ünnepi köszöntője és a tartalmas műsor után a főkonzulasszony eredményt hírdetett és elmondta, hogy az előzőekben  Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából rajzversenyt hirdettek a vajdasági magyar általános iskolák számára, három kategóriában: 7-9 évesek, 10-11 évesek és 12-14 évesek részére. A Főkonzulátus zsűrije, és a közönség által legjobbnak választott művek alkotói ajándékban részesültek.

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának nyertese III. kategóriában Smih Dóra, a kúlai Petőfi Brigád Átalános Iskola 6. osztályos tanulója, Föltámadott a tenger című rajzával. Az ünnepésgre és a díjátadóra szülei és felkészítő tanárja  Hugyik Kanyó Valéria is elkisérte.

Jutalma a Főkonzulátus által szervezett egy napos kirándulás Budapestre, ahol a költőhöz kapcsolódó emlékhelyeket látogatják meg és egy könyvcsomag. Gratulálunk Dóra!

Forrás: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here