Нови ваучери за субвенционисани одмор у Србији у другом кварталу

Фото: pixabay

СРБИЈА, 15.03.2023. – Министар туризма и омладине, Хусеин Мемић, изјавио је да у другом кварталу ове године можемо очекивати нови број ваучера за субвенционисани одмор у Србији. То је потребно домаћој привреди и туризму, јер су се ваучери генерално показали као најделотворнији инструмент за развој дестинација.

Ваучери су допринели продужавању броја дана проведених на одмору у Србији, али је још важније да су многи власници смештаја управо због уласка у систем ваучера изашли из сиве зоне и прешли у легалне токове пословања. Прва количина је подељена почетком јануара, а на недавно одржаном Сајму туризма председник Србије, Александар Вучић, најавио је да би требало да се одобри додатних 100.000 ваучера.

Овога пута највише среће да добију ваучере имали су пензионери, јер су могли да конкуришу само уз пензиони чек, док су остали углавном пропустили ову шансу, јер је требало да прикупе и неопходну документацију, а подела је почела у време празника када многи то нису стигли да учине. На пример, радници нису стигли да овере потврде о висини примања, а студенти да добију потврду о редовном школовању. Нове количине ваучера би, кажу у Мојој Србији и њима пружило прилику да ове године одмарају у Србији. Око 60.000 пензионера је добило ваучере, а ове године су први пут прилику да конкуришу имали и грађани старији од 65 година који немају пензију.

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакОтворена изложба „Завичајна 2“ Слободана Гарића
Следећаи чланакПочела пријава за пензионерске картице

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here