Отворена изложба „Завичајна 2“ Слободана Гарића

Фото: Qmedia

КУЛА, 15.03.2023. – У Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена је друга самостална изложба слика „Завичајна 2“, аутора Слободана Гарића. Изложбу су отворили председник Удружења ликовних стваралаца (УЛУС) „Петар Томић“ из Бачке Паланке, Драган Димитријевић и председник удружења „Атеље 05“ из Врбаса, Драган Симић. Говорећи о мотивима свог стваралаштва, Гарић истиче да га највише инспирише природа, као и, ко што сам назив каже, његов завичај:

„У свет сликарства сам загазио давне 1968. или 1969. године. Хтео сам да упишем Академију, али стицајем околности то нисам успео па сам отишао на право. Никада се нисам одрекао уметности и током студија, зависно од слободног времена, бавио сам се сликањем. Сама изложба носи назив шта ме стварно инспирише. То је завичај, а репрезентативна слика на овој изложби је Пећка патријаршија, где сам ја рођен. Такође, углавном ме природа инспирише и углавном сам пејзажни сликар“.

Председник удружења „Атеље 05“, Драган Симић, рекао је да је веома задовољан оним што слике приказују и да је ово стваралаштво итекако вредно виђења:

„Ово је једно тако богато и топло стваралаштво које треба да погледа пуно људи. Најбоље би било да су ове слике у домовима људи у Врбасу и Кули. Волим овакав вид сликања, ово су импресионистички пејзажи, топли су и позитивни и у овим временима, која нису лака, јако су добре. Једноставно гледам на ствари и препоручујем другим људима да тако гледају. Приђеш слици, посматраш је, покушаш да нађеш неко парче траве по ком си ходао, али можемо да гледамо, рецимо, и то кад се пробудим и пијем прву јутарњу кафу, волим да гледам овакве радове, јер ми уливају оптимизам, енергију и лепоту“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха
Следећаи чланакНови ваучери за субвенционисани одмор у Србији у другом кварталу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here