Почела пријава за пензионерске картице

Фото: Министарство финансија

СРБИЈА, 15.03.2023. – Пријава за пензионерске картице, преко којих ће корисници сакупљати бодове и остваривати погодности, почиње  данас, 15. марта, а коришћење ће бити омогућено од 1. октобра.

Ове картице ће моћи да користе корисници пензије, новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију, те деца са инвалидитетом.

Картица ће бити издавана на захтев који може бити и електронски, али поднет преко законског заступника или пуномоћника, електронски или Фонду. Право на ову врсту државне помоћи имаће свих 1,7 милиона пензионера, али и поједине угрожене групе.

Коришћењем пензионерске картице приликом плаћања роба и услуга, корисници ће добијати бодове. За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице ће Фонд додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији. На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Извор: Б92

Претходни чланакНови ваучери за субвенционисани одмор у Србији у другом кварталу
Следећаи чланакУ суботу превентивни прегледи у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here