Превентивни прегледи наишли на добар одзив становништва

Фото: Qmedia

КУЛА, 16.03.2023. – Дом здравља Кула покренуо је акцију превентивних прегледа становништва, у циљу превенције евентуалних обољења. Први такав преглед обављен је у Липару, док је у суботу, у периоду од 8 до 12 часова, преглед становништва у Руском Крстуру. Нешто више о самој концепцији превентивних прегледа рекла је директорка Дома здравља Кула, докторка Весна Томић:

„Ми смо организовали, у целости, једну велику акцију, која се односи на превентивне специјалистичке прегледе становништва општине Кула. Акценат смо најпре ставили на мања места, почевши од Липара, затим ћемо се надовезати на Руски Крстур и Крушчић, а потом и на Сивац, Црвенку и, на крају, Кулу. Оно што је битно у целој причи јесте то да се фокус усмери на доступност самих прегледа локалног становништва, у смислу активације специјалиста. Оваквим акцијама смањујемо и растерећујемо редослед чекања, а самим тим и обезбеђујемо адекватне услове за здравствену негу становништва“.

Када је реч о текућим специјализацијама, докторка Томић истиче да и у вези са тим има добрих вести, које ће позитивно утицати на рад Саветовалишта:

„Што се тиче унапређења око текућих специјализација, можемо се похвалити да су наши лекари, који су на специјализацији из педијатрије, завршили сертификате у смислу детекције раног развојног поремећаја код деце, који су нарочито у последњих пар година у драстичном порасту. На тај начин обезбеђујемо услове у циљу унапређења развојног Саветовалишта код деце. Такође, имамо назнаке повезивања са другим удружењима и организацијама, како би смо обезбедили што боље услове за родитеље и што бољу терапијску варијанту приступа код деце која имају потребе за тим“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПредавање „Пруге у Кули“ у петак
Следећаи чланакПочела електронска достава решења за накнаду за одводњавање преко еУправе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here