Понедељак посвећен Националном дану борбе против рака дојке

Фото: Народна Библиотека Кула

КУЛА, 17.03.2023. – Национални дан борбе против рака дојке обележава се у понедељак, 20. марта. Овим обележавањем подстиче се већа пажња јавности на распрострањеност ове малигне болести и на значај унапређења информисаности жена о важности превентивних прегледа и њеном раном откривању. Карцином дојке код жена представља најчешће малигно обољење. Када говоримо о водећим узроцима смрти од малигних болести код жена, карцином дојке се такође налази на првом месту.

Оно што је важно јесте чињеница да када се открије на време, рак дојке је излечив у преко 90% случајева. Самим начином лечења, које је краће и ефикасније, подиже се квалитет живота оболелих и лечених жена. Управо због ове чињенице, локална самоуправа у сарадњи са Домом здравља Кула, у понедељак је организовала бесплатни ултразвучни преглед и мамографију,а услед великог одзива жена овај вид превентивних прегледа биће континуирано спровођен и у наредном периоду.

Са циљем буђења свести о значају превентивних прегледа, али и са циљем пружања подршке свима који се сусрећу са овим опаким дијагнозама, у свечаној сали СО Кула у понедељак ће са почетком од 18 часова бити одржана промоција књиге ,,Ти си та“ ауторке Ане Дорник. Ова храбра жена у својој аутобиографији говори о својој борби са дијагнозом малигне болести. Књига није омаж болести, она представља, како ауторка каже, „приручник“ који ће вам помоћи да живите и да се суочите са својим проблемима. Ова живописна исповест настала је из Анине борбе са карциномом дојке, као њена жеља да подстакне жене да преиспитају призму кроз коју гледају на живот, да им укаже на то да су самољубав, самопоштовање, самопоуздање и срећа ствар личног избора.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСПОРТ: „Хајдук“ дочекује „Јединство“, крај паузе за рукометаше
Следећаи чланакМилош Јовановић напада српску власт због плана који је предложила његова земља: Зашто ДСС не критикује Запад због притисака на Србију!?

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here