Сепаратизам под плаштом бриге за правосуђе: „Заједно“ и ОСА би да преузму тужилаштво како би лакше отцепили Војводину

Izvor: 24sedam.rs

НОВИ САД, 16.03.2023. – Док српско руководство трпи невиђене притиске последњих година, разне маргиналне групе као по команди организују протесте како би додатно отежали позицију Србије

Чланови странке „Заједно“ и Омладинске студентске акције (ОСА) организовали су данас протест у Новом Саду са циљем даље дестабилизације политичког стања у Србији.

Док српско руководство трпи невиђене притиске последњих година, по већ опробаном рецепту, разне маргиналне групе као по команди организују протесте како би додатно отежали позицију Србије. То је био случај и данас у Српској Атини.

Под изговором борбе за правосуђе, сепаратистичке групе марширале су улицама Новог Сада како би поново оживеле идеју независне Војводине, која је била актуелна за време режима Демократске странке.

Срећом, сепаратизам на северу Србије је сасечен пре десетак година, тако да број оних који данас следе идеју Ненада Чанка није већи од статистичке грешке. Ипак, то не значи да су они одустали од својих планова што показује и данашњи скромно посећени протест који има за циљ преузимање државе и тужилаштва. Другим речима, док се српска власт бори са сепаратизмом на Kосову и Метохији, лигаши би желели да постану нови Аљбин Kурти на северу Србије.

Праве намере сакривене
Kао и пре неколико месеци, када је протесте организовао Бора Новаковић познатији као Солунац, и данас су грађани Новог Сада морали да трпе малтретирање групице од неколико десетина сепаратиста који, под разним изговорима, крију своју праву намеру – наметање тужилаца који њима одговарају.

Био би то само први корак ка њиховом коначном циљу који сањању од како се Чанак појавио на политичкој сцени, а то је обрачун са свима који су за јединство Србије и против одвајања Војводине.

Смета им РС, док желе да цепају Србију
Предводници протеста одавно су познати српској јавности. Небојша Зеленовић, Биљана Стојковић и Александар Јовановић Ћута из „Заједно“ већ дуго исказују своје антисрпске ставове. Треба се само сетити њихових изјава током последње предизборне кампање када су Зеленовић и Ћута на сав глас тврдили да се у Сребреници десио геноцид и да су за то криви Срби и Србија.

– Морамо да поштујемо одлуку Трибунала – рекао је Ћута, док је Зеленовић био још јаснији:

– Сребреница је геноцид!

Њихова колегиница Биљана Стојковић је показала колико је доследна када је тражила централизацију Босне и Херцеговине (на штету Републике Српске), док у Србији подржава отцепљење АП Војводине. Она је својевремено за Републику Српску рекла да је то „један националистички ентитет који прави проблем животу целом Балкану, ако ћемо право, коначно и животу нама у Србији и Босни и Херцеговини, онда бих врло навијала за то да се смање ингеренције те једне националистичке и агресивне“.

Скрнавили тробојку и нападали српску полицију
Поред странке „Заједно“ организатор данашњег сепаратистичког пира у Новом Саду је и ОСА, организација која често користи фашистичке методе у свом деловању, а чији је најистакнутији члан Брајан Брковић, иначе унук црногорског сепаратисте и србомрсца Јеврема Брковића.

Брајан се раније на друштвеним мрежама хвалио скрнављењем српске тробојке у Новом Саду, а током квази-еколошких протеста позивао је на сукоб са полицијом након чега је кренуло нагуравање и вређање српских жандара и полицајаца. Нешто касније, изразио је подршку разбијању просторија Српске напредне странке.

Брковић је предводио и протесте на којима је тражено уклањање мурала генерала Ратка Младића у Београду. Он је тада држао и говор заједно са Радом Радовановићем који је том приликом изјавио да су Срби “поред Сребренице извршили још четири геноцида”.

Kада се погледа политичко деловање организатора данашњег протеста, свима је јасно шта су им праве намере – слабљење Србије и њено евентуално цепање. Срећом, већина грађана Новог Сада то препознаје и види, о чему најбоље говори мали број окупљених на данашњем скупу.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакУскоро потписивање уговора за саобраћајницу „Осмех Војводине“
Следећаи чланакПосланик снимао децу у Пионирском граду!? Јерковић физички насрнуо на радника након што је ухваћен на делу!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here