Милош Јовановић напада српску власт због плана који је предложила његова земља: Зашто ДСС не критикује Запад због притисака на Србију!?

Foto: Tanjug

БЕОГРАД, 18.03.2023. – Јовановић као и његове колеге из опозиције нису рекли ниједну реч против оних који су предложили тај Немачко-француски план и који директно уцењују Србију

Француски држављанин и вођа ДСС-а Милош Јовановић, који се представља као борац за Kосово и Метохију, упорно напада државно руководство Србије због Немачко-француског предлога, као да га је предложио званични Београд, а не Берлин и Париз.

Занимљиво, Јовановић као и његове колеге из опозиције нису рекли ниједну реч против оних који су предложили план и који директно уцењују Србију!

Скривање националности

То наравно не треба да се чуди ако се знају везе вође ДСС-а са његовом домовином Француском. Наиме, као што је свима познато Јовановић је француски држављанин, а самим тим и Француз по националности с обзиром да Устав те земље не дозвољава било какво друго национално изјашњавање својим држављанима.

Вођа ДСС-а је један део живота провео у својој домовини где је и упознао своју супругу, која је за разлику од Јовановића била искренија поводом своје националне припадности. Наиме, Летиција Ерика је, и поред свог вијетнамског порекла, у једном гостовању на америчкој телевизији Н1, док је исмевала српску престоницу и хвалила Париз, јасно рекла да се осећа као Францускиња.

С друге стране, Милош Јовановић не жели да призна да је Француз иако по Уставу његове домовине само то може да буде по националности. Ипак, он се и даље представља као српски патриота и евроскептик, док у џепу љубоморно чува пасош чланице ЕУ која је међу првима признала независност тзв. државе Kосово.

Француска не заборавља своје држављане
Ту није крај Јовановићевим односа са својом домовином. Поред емотивних веза ту је, наравно, и финансијски моменат. Наиме, вођи ДСС-а се француске везе и држављанство добро исплате. Поред тога што његова супруга на месечном нивоу нивоу зарађује готово четири просечне министарске плате, Јовановића његова домовина не заборавља, што се види и по финансирању уџбеника “Увод у право Француске”, којем је један од аутора управо вођа ДСС-а.

Наравно, нема ништа спорно у томе да Француска финансијски помаже свог држављанина, али у најмању руку је лицемерно да се тај Француз истовремено представља као српски патриота и да при томе напада Србију због плана који је предложила његова држава.

Сарадња са фондацијама Џорџа Сороша и браће Рокфелер
Посебно је лицемерно издавање за српског патриоту од некога ко преко својих невладиних организација веома блиско сарађује са фондацијама Џорџа Сороша и браће Рокфелер.

Наиме, како је 24седам писао, супруга Милоша Јовановића стоји иза Удружења Тополска, које је део мреже невладиних организација под именом Здружене иницијативе и покрети (ЗИП).

ЗИП је финансиран од стране Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину (Ренеwаблес анд Енвиронментал Регулаторy Институте – РЕРИ), који по правилу напада углавном кинеске инвеститоре у Србији, док западне углавном заобилази.

Партнери и донатори РЕРИ су: Фондација за отворено друштво Џорџа Сороша, Рокфелер фондација, Европска унија, Европски фонд за Балкан, Велика Британија, Хајнрих Бел штифтунг…

Ове фондације пребацују средства за разне пројекте РЕРИ, који затим то прослеђује Здруженим иницијативама и покретима чији члан је и УГ Тополска, иза које стоје Милош и Летиција Ерика Јовановић.

Да би од јавности сакрио своје антисрпско деловање у невладином сектору, Милош Јовановић је покушао да прикрије везе са Удружењем грађана Тополска. Прво је његова супруга Летиција Ерика формално одступила са чела тог удружења иако је оно остало под њеном контролом, а вођа ДСС-а је на своје име основао “Друштво за уређење и улепшавање Kрунског венца”.

УГ Тополска је наставила да постоји како би конкурисала на разне конкурсе међународних глобалистичких фондација, док Јовановићи са тим формално немају никакве везе.

Kада се све ово сагледа постаје сасвим јасно зашто Милош Јовановић напада државно руководство Србије због Немачко-француског предлога, док истовремено није упутио ниједну критику на рачун оног ко је тај план предложио – његове домовине Француске.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакПонедељак посвећен Националном дану борбе против рака дојке
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here