Почело електронско заказивање термина за упис ђака првака

Фото: pixabay

СРБИЈА, 21.03.2023. – Путем портала е-Управа почело је електронско заказивање термина за упис и тестирање деце у први разред основне школе којој територијално припадају.

На порталу е-Управа постоји услуга е-Заказивање, путем које родитељи и други законски заступници могу да закажу термин у основној школи којој територијално припадају за упис детета у први разред основне школе. Приликом одласка у школу није потребно да се носи ниједан папирни документ, све се прибавља службеним електронским путем, од извода из матичне књиге рођених, потврде о обављеном обавезном припремном предшколском програму, лекарско уверење. Изузетак је само када су родитељи обавили лекарски преглед у приватној здравственој установи, и ту потврду је неопходно доставити у папирној форми.

Тестирање ће бити обављено од 1. априла до 31. маја. У складу са Законом о основама систему образовања и васпитања дете може бити уписано у први разред основне школе до 31. августа.

Ако не закажу термин путем портала е-Управа, већ директно у школама, родитељи свакако нису у обавези да доносе папирна документа у школу.

Извор: РТВ

Претходни чланакДанас ће бити исплаћена редовна новчана накнада за незапослена лица
Следећаи чланакПремијера позоришне представе ,,Балада о протесту“ у суботу у Крушчићу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here