Одржана 55. општинска смотра рецитовања у Крушчићу

Фото: Qmedia

КРУШЧИЋ, 24.03.2023. – Синоћ је, у сали КУД ,,Крушчић“ у Крушчићу, одржана 55. општинска смотра рецитовања ,,Максим Јекнић“. Селектор смотре био је глумац Миодраг Петровић, првак Српског народног позоришта, а гост  смотре био је књижевник Милан Мрдаљ.

У програму су учествовали најбољи рецитатори из општине Кула, по пласману са месних смотри које су претходно одржане у свим насељеним местима општине – у Сивцу, Црвенки, Липару, Крушчићу, Руском Крстуру и у Кули. Најбоље пласирани такмичари на Општинској смотри обезбедили су учешће у даљем  такмичењу, а следећи корак је Зонска смотра рецитатора у Бачу.

У млађем узрасту, даљи пласман обезбедили су Ања Бероња, Леонтина Еделински, Лука Шћепановић, Михајло Токарек, Миа Кецмановић и Милана Рамач. Најбољи међу њима били су Ања Бероња, која је освојила треће место, Михајло Токарек, који је освојио друго место и, напослетку, Миа Кецмановић, која је освојила прво место.

У средњем узрасту, даљи пласман обезбедили су Исак Новта, Маја Нађ, Ивана Иванковић, Сара Хуђик, Патриција Војчена и Ема Живковић. Најбољи међу њима били су Сара Хуђик, која је освојила треће место, Исак Новта, који је освојио друго место и, напослетку, Ема Живковић, која је освојила прво место.

У старијем узрасту пласман на наредни ниво такмичења обезбедили су Минеа Јухас, Сара Николић, Петронела Фењвеши, Валентина Новта, Урош Микулић и Љиљана Кнежевић. Најбољи међу њима били су Љиљана Кнежевић, која је освојила треће место, Урош Микулић, који је освојио друго место и, на крају, Минеа Јухас, која је освојила прво место.

Организатори овог догађаја су Културно просветна заједница општине Кула, КУД ,,Крушчић“, ОШ ,,Вељко Влаховић“ Крушчић и Месна заједница Крушчић, а покровитељ Смотре је општина Кула.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакУченици осмог разреда полажу пробни завршни испит
Следећаи чланакУспешно спроведена стручна пракса у Солуну за ученике туристичког смера школе ,,Петро Кузмјак“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here