Отварање путујуће изложбе ,,Ана Франк – историја за садашњост“ у Кули

Фото: Општина Кула

КУЛА, 24.03.2023. – У понедељак, 27. марта, у холу Економско – трговинске школе у Кули, с почетком у 14 часова, одржаће се свечано отварање путујуће изложбе ,,Ана Франк – историја за садашњост“.

Ова међународна изложба обишла је више стотина локација у целом свету, а у Србији се приказује од 2016. године. До сада ју је видело више од 16.000 ученика. Изложба је већ обишла четрдесетак земаља, а у Србији је била у Београду, Ковачици, Шапцу, Ваљеву, Врбасу, Пивницама, Бечеју, Крагујевцу, Сремској Митровици, Ужицу, Пожаревцу, Убу, Аранђеловцу, Сомбору, Горњем Милановцу, Гучи и Лозници. У Србију је доведена у склопу пројекта „Хисторија, историја, повијест“ који је финансирала Европска унија. Изложба тренутно наставља да путује по Србији уз помоћ локалних донација.

Изложба је заснована на вршњачкој едукацији па, уместо кустоса, кроз њу своје вршњаке спроводе обучени ученици-водичи који појашњавају поруке паноа. Овај важан задатак у Кули ће имати 12 ученика, које током дводневног тренинга обучавају тренери „Отворене комуникације“.

Изложба ће у Економско – трговинској школи гостовати до 22. априла. Посете су могуће радним данима од 9.30 до 16.00, у складу с радним временом школе, а улаз је слободан.

За заказивање групних посета обратите се педагогу школе Мирјани Бојанић – 064/41-57-934, pedagog.kula@gmail.com

За више информација о изложби контактирајте Александру Секулић – 064/189-38-41, sanjasekul@gmail.com

Претходни чланакДанас се навршава 24 године од почетка НАТО бомбардовања
Следећаи чланакУченици осмог разреда полажу пробни завршни испит

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here