Успешно спроведена стручна пракса у Солуну за ученике туристичког смера школе ,,Петро Кузмјак“

Фото: ,,Петро Кузмјак'' Руски Крстур

РУСКИ КРСТУР, 24.03.2023. – Стручна пракса у Солуну, за 16 ученика смера туристичко-хотелијерски техничар, успешно је приведена крају.

Подсећамо да су ученици ове школе 5. марта 2023, у пратњи професорица Анике Војчене и Ренате Зорић, са београдског аеродрома отпутовали на стручну праксу у Солун. У понедељак, након састанка са партнером на овом пројекту, Иподоми центром за целоживотно учење, ученици су отпочели своје практичне задатке.

Велики труд и рад тима школе, уз подршку Еразмус плус тима Србије и одличну сарадњу са партнером на овом пројекту, Иподомицентром из Грчке, омогућио је да ученици током 14 дана усаврше своја знања и вештине у три позната солунска хотела. Поред обављања праксе, ученици су имали организовано туристичко вођење и обиласке знаменитости ове познате туристичке дестинације и њене околине.

Бојана Миљанић, координатор пројекта, истакла је да је и ове, као и прошле године, стручна пракса спроведена по утврђеном плану. Ученицима је од великог значаја то што стручну праксу спроводе у међународном окружењу.

Тим за пројекте у оквиру школе ће се залагати да и следеће године омогући ученицима одлазак на праксу у иностранство, како је то био случај и у претходне две године.

Извор: ,,Петро Кузмјак“ Руски Крстур

Претходни чланакОдржана 55. општинска смотра рецитовања у Крушчићу
Следећаи чланакСПОРТ: „Хајдук“ у Бачкој Паланци, „Сивац 69“ дочекује „Смедерево“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here