ЗАВЕТНИК БОРКО ИЛИЋ НА ПАУЗИ ЗА ТОПЛИ ОБРОК

НОВИ САД, 24.03.2023. – Лажни десничари су се данас окупили у Новом Саду како би минутом ћутања одали почаст за све жртве бомбардовања Нато агресора. Међутим, оно што одмах скреће пажњу јесте да је лажних десничара у Новом Саду било са све припадницима седме силе тек нешто око двадесетак. 

Фото: Градске инфо

Разлог за такву подршку данашњем скупу је вероватно то што је за време власти ДСС-а пуштено из притвора више од 1800 шиптарских терориста. Такође, иста та Демократска странка Србије је остала нема и без реакције током погрома Срба и паљења светиња током мартовског погрома на Косову и Метохији 2004. године.

Друга ствар која одвлачи пажњу јесте састав људи који су се данас окупили. Такође, занимљиво је и само место окупљања, а то је простор испред Покрајинске владе.

У данашњем перформансу, највише пажње је привукао бивши функционер ДСС и НДСС, а сада заветник Борко Илић.

Након неколико година стагнације и политичке илегале, заветник Борко је у Милици Ђурђевић Стаменковски очигледно пронашао новог вођу и због тога је награђен местом председника Градског одбора Заветника.

Како на овај политички трансфер гледају остали припадници НДСС није познато, али оно што највише чуди јесте чињеница да се велики опозиционар и заветник Борко Илић 2022. године запошљава у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова на чијем челу се налази Предраг Вулетић, потпредседник Покрета социјалиста.

Покрет социјалиста води Александар Вулин, коалициони партнер Српске напредне странке.

Претпостављамо да је ову опозициону активност током данашњег дана Борко Илић урадио за време паузе за топли оброк и да је баш из тог разлога као место окупљања изабрана Бановина, како Борко не би дуго одсуствовао са посла.

Такође, у наредном периоду ће бити занимљив однос међу лажним десничарима на политичкој сцени Новог Сада, имајући у виду односе из прошлости када су се дешавали масовни пребези из новосадског ДСС-а у ПОКС. Да ли ће интерес и жеља за влашћу преовладати или ће опет доћи до свађе, остаје нам да видимо.

Извор: Градске инфо

Претходни чланакУ Сомбору обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији
Следећаи чланакМинистар Вучевић јасан о формирању обавештајних служби Приштине: Српске службе безбедности су за њих доктори наука. Kадровски смо спремнији и опремљенији, наша војска постоји два века

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here