Одржане премијере три позоришне представе ,,Чежња за суперповрћем“, ,,Идиоти“ и ,,Балада о протесту“

Фото: Агенција инфонет

СИВАЦ, 27.03.2023. – Данас је Светски дан позоришта. На овај дан, позоришта у свету, национални центри Међународног позоришног инсистута и читава међународна позоришна заједница организују разне позоришне манифестације, од којих је најважнија међународна порука коју  увек пише позоришна личност светског угледа. Ове године ту поруку је упутила Самиха Ајуб, из Египта, која је истакла да је мисија драматурга,  још од појављивања првог глумца на првој  бини,  да буду у првим редовима супротстављања свему што је ружно и нељудско,  као  и да се против тога боре са свиме што је лепо, чисто  и људско.

У складу са тим, викенд у нашој општини обележило је неколико позоришних премијера.

У Културном Центру у Кули одржане су премијере две позоришне представе. У петак и суботу одржана је  премијера представе ,,Чежња за суперповрћем“, по тексту Мјуреј Шизгала, а у режији Драгана Остојића. Главне улоге тумачили су Вања Боговачки и Слободан Ногавица.  У недељу је одржана премијера представе ,,Идиот(и)“, по мотивима Музе Павлове, а у режији Слободана Ногавице.

У Крушчићу је изведена премијера представе Балше Почека, ,,Балада о протесту“, у извођењу КУД ,,Крушчић“, односно Драмског студија ,,Луча“, а у режији Дејана Цицмиловића.

Они који су пропустили премијере ових представа, моћи ће да их погледају на 76. Општинској смотри драмског стваралаштва ,,Велимир Сандић Вељко“ која почиње вечерас – представу ,,Чежња за суперповрћем“ 29. марта, представу ,,Идиот(и)“ 31.  марта, а ,,Баладу о протесту“ 1. априла, са почетком од 20 часова, у Дому културе у Сивцу.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСутра у Сивцу регистрација и увођење корисника у еАграр
Следећаи чланакКњига „Јожеф Бајза и Црна Гора“ представљена читалачкој публици у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here