Сутра у Сивцу регистрација и увођење корисника у еАграр

Фото: minpolj.gov.rs

СИВАЦ, 27.03.2023. – У уторак, 28. марта, у просторијама МЗ ,,Сивац“, од 9 до 15 часова, биће организована регистрација корисника и увођење у еАграр.

У питању је обавезан корак за коришћење система еАграр који ће омогућити да сви подаци о домаћинству буду на једном месту, што убудуће ослобађа пољопривреднике папирологије, чекања на шалтерима и трошкова. Сами ће управљати својом базом података, али ће и брже и делотворније аплицирати за субвенције.

До сада су домаћини газдинстава били обавезни да доставе укупно 89 података на више од десет различитих докумената. Од свих тих папира барем 60 одсто је непотребно јер се више пута понављају или постоје у базама других институција. Потом службеници податке ручно проверавају, чак и прекуцавају, због чега се не само непотребно губи време већ се и одуговлачи процес примера ради у исплати субвенција.

Овај сервис обједињује податке свих релевантних установа: Републичког геодетског завода, Управе за ветерину, Управе за пољопривредно земљиште, Управе за аграрна плаћања и остале системе, а пољопривредник има приступ и управљање подацима о свом пољопривредном газдинству преко портала када год жели, на дневном нивоу.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржана традиционална манифестација „Вече сећања на Тараса Шевченка“
Следећаи чланакОдржане премијере три позоришне представе ,,Чежња за суперповрћем“, ,,Идиоти“ и ,,Балада о протесту“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here