Потписан Уговор о суфинансирању пројеката пошумљавања

Foto: Facebook/Damjan Miljanić

БЕОГРАД, 28.03.2023. – Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, потписао је Уговор о суфинансирању реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023. години на територији општине Кула, а која се односи на “ Пројекат пошумљавања јавних површина у циљу заштите животне средине општине Кула за 2023. годину”. За ову намену Министарство заштите животне средине определило је нешто више од 3 милиона динара, док учешће општине Кула износи око 800 хиљада динара.

Када је реч о овом Јавном позиву, Министарство заштите животне средине определило је средства у циљу повећања пошумљености територије Републике Србије. Средства су додељена за суфинансирање набавке садница и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња на земљишту које је у надлежности јединица локалне самоуправе и то за: пошумљавање деградираних површина или површина за које постоји опасност од деградације, а која су у надлежности јединица локалних самоуправа, стварање ветрозаштитних појасева, пошумљавање у заштићеним подручјима на територији јединица локалних самоуправа, пошумљавање градских шума и паркова и других јавних површина и остали видови пошумљавања јавних површина у циљу заштите животне средине.

Потписивање овог Уговора још једна је у низу потврда добре праксе и сарадње општине Кула и Министарства заштите животне средине на челу са министарком Иреном Вујовић.

Извор: Q media

Претходни чланакОтворена изложба „Ана Франк-историја за садашњост“ у Економско-трговинској школи
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here