Од маја струја скупља за 8 одсто, а гас за 10 одсто

Фото: pixabay

СРБИЈА, 29.03.2023. – Струја ће од 1. маја поскупети за осам одсто, а гас за 10 одсто, а из Министарства рударства и енергетике су навели да су се, упркос притисцима, изборили за најнижу могућу корекцију цена ових енергената, која је део актуелног стенд-бај аранжмана са Међународним монетарним фондом.

Агенција за енергетику Србије раније дала je сагласност за повећање цена ових енергената, тако да ће цена гаса са порезом бити 4,55 динара по киловат сату, а цена струје 13,31 динар.

У Министарству истичу да ће просечан рачун за електричну енергију бити увећан за око 250 динара, као и да ће и после најновијег повећања које ће уследити цене електричне енергије и гаса за домаћинства у Србији и даље остати међу најнижима у Европи.

Додају да су у буџету, како би се помогло социјално угроженим потрошачима, издвојене четири милијарде динара.

Из Министарства апелују на локалне самоуправе да свима који имају право на статус енергетски угроженог купца помогну да се пријаве, како би остварили значајна умањења рачуна. Наводе и да ће држава наставити да субвенционише побољшање енергетске ефикасности широм земље и да ће убрзо бити расписан нови јавни позив.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОд 18. маја електронске пријаве у Агенцији за привредне регистре
Следећаи чланакMár be lehet íratni a gyermekeket az iskola elötti intézménybe

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here