Миљанић једногласно изабран за председника Општинског одбора СНС Кула

Foto: Facebook/Damjan Miljanić

КУЛА, 30.03.2023. – У позоришној сали Културног центра у Кули одржана је Изборна Скупштина општинског одбора Српске напредне странке Кула. Након интонирања химне Републике Србије и химне Српске напредне странке, седницу је отворио Велибор Милојичић, који је поздравио присутне делегате и госте. Након избора оверивача записника, као и чланова Верификационе и Изборне комисије, приступило се јавном гласању. Након утврђивања броја гласова, констатовано је да је свих 47 делегата гласало за избор Дамјана Миљанића за председника Општинског одбора Српске напредне странке. Говорећи о оствареним успесима, али и о плановима за будући период, Миљанић истиче да је приоритет свих приоритета наставак вођења одговорне политике Српске напредне странке и председника Александра Вучића, а то је борба за сваку инвестицију, свако насељено место и за просперитетно друштво окренуто ка свеопштем прогресу:

„Данашња Изборна Скупштина је заправо завршетак једног комплетног изборног процеса у општини Кула. Пре тога су завршене скупштине у свим месним одборима, изабрана су нова руководства, а данас сам изабран за председника општинског одбора. Ма колико звучало формално, то је једна велика част, јер је привилегија и задовољство спроводити политику председника Александра Вучића на територији општине Кула. Неки планови за будући период подразумевају заправо континуирани рад на ономе што смо и до сада радили. Управљајући општином Кула од 2012. године, Српска напредна странка решила је читав низ огромних проблема, било у инфраструктури или неком другом сегменту нашег друштва. Општина Кула је решила проблем канализације у насељеним местима Кула и Црвенка, где је урађено 90% посла, урађен је пречистач и, од црне еколошке тачке Европе, дошли смо до потпуно очишћеног Великог бачког канала, али и латералног канала, такозваног „Бегејца“. Изграђен је нови Дом здравља, нова хала у Сивцу, реконструисани су многи тргови, платои и површине у стамбеним зградама, а ове године се отвара и нова зграда МУП-а. Прошле године отворили смо велики спортски центар и комплекс базена, што је велики инвестициони посао. У претходних нешто више од десет година урађено је готово пола милијарде динара вредно одржавање улица и путева, изграђени су и нови путеви, а међу њима је пут Крушчић-Бачки Грачац. Ове године, такође, отварамо један огроман пројекат и потпуно нови пут Сивац-Стапар, чија је вредност готово милијарду динара. Реконструисан је пут од Врбаса до Куле, а извесно је да ове године креће реконструкција пута од Куле до Црвенке и Сивца. Почиње изградња обилазнице, пројектује се изградња потпуно нове пруге која ће бити за много веће брзине, око 120 километара на сат. Не можемо рећи да је у питању класична брза пруга, али од пруге која је, практично, била ван употребе дошли смо до тога да ће кренути изградња једне савремене и модерне пруге у правцу Сомбора“.

Поред делегата и активиста Српске напредне странке, Изборној Скупштини присуствовали су гости из Извршног и Главног одбора странке, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник општине Врбас Предраг Ројевић, као и представници коалиционих партнера из редова Савеза војвођанских Мађара и Социјалистичке партије Србије. Када је реч о новоизабраном председнику, Дамјан Миљанић завршио је  Средњу техничку школу „Михајло Пупин“, смер – Електротехничар аутоматике као један од најбољих ђака у генерацији. Виши степен студија завршио је на Факултету техничких наука и има звање Инжењер електротехнике, рачунара и телекомуникација. Дипломирани је економиста, а има и мастер диплому из области  Менаџмент јавне управе. Радно искуство стекао је радећи у више приватних фирми. Обављао је функције директора Агенције за локални економски развој, заменика председника општине Кула и  директора ЈКП „Комуналац“ Кула. Ожењен је и отац двоје деце. Након завршене седнице, одржан је коктел за све присутне, међу којима је преовладало мишљење да, без сумње, руководство ове политичке организације на локалу, као и на републичком и покрајинском нивоу, наставља са успешним задатком на пољу привлачења инвестиција, као и све већим улагањима на пољу очувања животне средине и максималне подршке породицама са децом.

Извор: Q media

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакПоново почиње са радом Атлетска школица спорта у Црвенки

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here