Расписан јавни конкурс за женско предузетништво у 2023. години

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

НОВИ САД, 30.03.2023. – Потпредседник Покрајинске владе, Бранко Ћурчић, и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, одржали су конференцију за медије поводом расписивања Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава женском предузетништву за субвенционисање трошкова набавке машина, опреме, рачунарске опреме, софтвера или услуге у циљу иновирања и дигитализовања процеса производње и операција у домену маркетинга и трговине у 2023. години на територији АП Војводине.

Под женским предузетништвом подразумева се предузетница која лично управља пословањем или привредно друштво чији је власник жена са најмање 51 одсто удела и у којем је жена одговорно лице за пословање и управљање, уписана у АПР-у. Средства подршке женском предузетништву Покрајински секретаријат за привреду и туризам определио је као битан сегмент развоја укупне привреде и предузетништва у АП Војводини.

Говорећи о самом конкурсу, Иванишевић је додао да је могуће конкурисати за набавку машина, опреме, рачунарске опреме, софтвера, софтверске лиценце, или пак услуге.

Износ одобрених средстава може бити најмање 50.000 динара, док се највиши износ утврђује сходно предмету набавке и то за машине и опрему до 250.000 динара, за рачунарску опрему до 120.000 динара, за набавку софтвера и за услугу до 150.000 динара.

Рок за подношење пријава је 18. април 2023. године.

Извор: РТВ

Претходни чланакИзабран нови општински одбор Демократске странке у Кули
Следећаи чланакУ суботу превентивни прегледи у Крушчићу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here