Просторије фудбалског клуба „Русин“ ускоро у новом руху

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 03.04.2023. – Службене просторије и свлачионице фудбалског клуба „Русин“ у Руском Крстуру ускоро ће бити у потпуности реновиране, захваљујући обимним спољним и унутрашњим радовима који су у току. Председник фудбалског клуба „Русин“, Тихомир Медић, истиче да је веома захвалан Месној заједници Руски Крстур и општини Кула, јер управо њима иде највећи део заслуга за један овакав подухват:

„Општина Кула нам је дала велика средства да, за стогодишњицу клуба, реновирамо објекте, свлачионице, ограде и све у склопу овог читавог објекта. Тренутно смо у фази лепљења плочица и кречења просторија, а друга фаза би требало да почне за недељу дана или највише десет дана и она подразумева постављање ограде. Фали нам још можда 80 метара ограде да урадимо капије и простор око трибина, а у трећој фази радиће се око трибина, пошто ћемо спојити зидове и трибине. Имамо велику помоћ Месне заједнице и секретара Михајла Паша, као и наше општине Кула на челу са Дамјаном Миљанићем, која има максимално разумевање за наш клуб и пружа му огромну финансијску и сваку другу подршку“.

Радове је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је рекао да локална самоуправа из године у годину издваја све већа средства за спортске колективе и њихову инфраструктуру, с обзиром да је спорт итекако битан сегмент функционисања локалне заједнице:

„Оно што би ја истакао је да се улаже у спортске објекте у сваком насељеном месту. Не тако давно, имали сте прилике да обиђете радове у Сивцу, на стадиону „Полета“, који су завршени и свлачионице су потпуно сређене. Такође, готови су и радови у Крушчићу, а ево данас и овде у Руском Крстуру, где је посебан повод у питању, конкретно стогодишњица клуба, тако да се, у сусрет том јубилеју, сређује овај простор. Претходних година, такође на овом стадиону, изграђене су потпуно нове трибине, а у будућем периоду настављамо даље радове. У сваком насељеном месту, било оно велико или мало, ради се на спортској инфраструктури, како би ти услови били бољи и за спортисте и за, на крају крајева, све грађане наше општине“.

Фудбалски клуб „Русин“ ове године прославља 100 година постојања. Тај јубилеј, али и позиција у врху табеле и борба за виши ранг, довољан су мотив да фудбалери оставе срце на терену. Ови радови, пак, својеврстан су подстицај и мотив више за даљу борбу за сваки бод.

Фото: Qmedia

Претходни чланакСПОРТ: „Хајдук“ ремизирао, „веверице“ убедљиве против „Колубаре“
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here