Свечано прослављен Дан Предшколске установе „Бамби“ Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 03.04.2023. – У позоришној сали Културног центра у Кули прослављен је Дан Предшколске установе „Бамби“. Програм је протекао у знаку најмлађих, који су фолклором и игром одушевили све госте. Овај дан уједно представља и 53. годишњицу од оснивања ове установе. Говорећи о самој установи, директорка „Бамбија“, Снежана Булатовић, истиче да је за 53 године ова предшколска установа прошла озбиљан развојни пут и да је то заслуга сваког детета, родитеља и запосленог лица кроз читав временски период постојања:

„Ми обележавамо 53 године од оснивања ПУ „Бамби“ и установа је за то време прошла озбиљан развојни пут и све што је она данас зависило је од све деце, свих породица и свих запослених који су били њен део, а и данас су. Некада смо били много мањи, а данас смо велика и савремена предшколска установа и негде нам је циљ да будемо вртић за свако дете, да будемо вртић демократске и рефлексивне праксе и један од важних циљева нам је да повећамо обухват деце. На реализацији тог циља озбиљно радимо уз велику подршку локалне самоуправе, јер смо ове године, у односу на прошлу годину богатији за две васпитне групе и педесет и једно ново дете.“

Предшколска установа „Бамби“ организована је на територији општине Кула, са седиштем у Кули, а покрива сва насељена места. У оквиру установе ради 11 вртића, а васпитно образовни рад се реализује на три језика: српском, мађарском и русинском језику. Ова установа добитник је и многих награда, међу којима су: Октобарска награда Скупштине општине Кула, „Зраци културе“,  признање  Културно-просветне заједнице Општине Кула, „Светосавска награда“, Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“ и многе друге.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПромоција збирке песама ,,Волела бих да си ту“, Милице Бојанић, у четвртак у Кули
Следећаи чланакУченица ОШ „Вук Караџић“ трећепласирана на Државном првенству истраживачких радова

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here