У току упис првака у основне школе

Фото: Shutterstock

СРБИЈА, 04.04.2023. – Упис у први разред основне школе почео је 1. априла и обављаће се до 31. маја. У први разред уписују се деца рођена 2016. године као и деца која су рођена у јануару и фебруару 2017. године. Родитељима, односно старатељима деце која су стасала за полазак у школу, омогућено је електронско заказивање термина преко портала eУправа, а за упис не морају да прилажу неопходна документа.

Процес уписа већински се обавља електронски, па је неопходно да се родитељи пре свега региструју на сајт  еУправе. Након тога ће бити у могућности да закажу термин за тестирање детета у  одабраној школи. Такође, заказивање је могуће обавити и лично у основној школи.

Родитељи малишана нису у обавези да доносе потребна документа у штампаном облику, већ ће их школа прибавити електронски по службеној дужности. Документа која школа набавља по службеној дужности  су извод детета из  матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о завршеном обавезном припремном предшколском програму и потврда лекара о извршеном лекарском прегледу.

Извор: Qmedia

Претходни чланакКреативност и стари занати у оквиру Ученичке задруге у ОШ ,,Вук Караџић“ у Црвенки
Следећаи чланакПет медаља за Карате клуб „Мастер Т&М“ у Беочину

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here