Дом здравља Кула: Уз подршку Покрајинске Владе нови дигитални мамограф и дигитални колпоскоп

Фото: Покрајинска Влада

НОВИ САД, 06.04.2023. – „Покрајинска влада издвојила је, преко Секретаријата за здравство, готово две милијарде динара за финансирање и суфинансирање изградње, одржавања и опремања 70 здравствених установа у АП Војводини“, изјавио је данас председник Покрајинске владе, Игор Мировић, приликом уручења уговора представницима тих установа, истичући да је то наставак континуираног улагања у све здравствене институције, што је један од приоритета Покрајинске владе од 2016. године.

„То потврђује и податак да је до сада, за готово седам година, из покрајинског буџета издвојено више од 21,8 милијарди динара“, нагласио је Мировић и навео да је Покрајинска влада, заједно са управама института, болница и домова здравља, радила на стварању бољих услова за рад запослених и лечење пацијената.

Између осталог, за девет општих болница, девет специјалних болница и шест завода издвојено је укупно више од 1,4 милијарде динара за дигиталне мамографе, ултразвучне апарате, лапароскопске и гастроскопске апарате, опрему за патологију и осталу медицинску и немедицинску опрему неопходну за дијагностику и лечење пацијената.

Дом здравља Кула је у овом инвестиционим циклусу Покрајинске Владе добио средства којима ће се обезбедити набавка дигиталог мамографа и дигиталног колпоскопа. Директорица ове институције, др Весна Томић, истиче изузетан бенефит ове инвестиције наводећи да су у претходном периоду ставили акценат на значај превентивних прегледа, активно путем медија, друштвених мрежа и директним контактом са пацијентима. ,,Потенцирамо значај правовремене дијагностике, а паралелно са тим спроводимо и акције превентивних прегледа у свим амбулантама у општини Кула. Модерни мамограф и колпоскоп биће веома драгоцени када је превенција рака дојке и рака грлића материце у питању, и уједно ћемо превентивним прегледима да се ухватимо у коштац смањења процента смртности од ових онколошких дијагноза, с обзиром на то да је та статистика заиста незавидна“.

Извор: Дом здравља Кула

 

Претходни чланакЂаци у Војводини од сутра на распусту
Следећаи чланакA Petőfi Brigád Általános Iskola diákjai újabb sikereket értek el

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here