Миљанић: опозив законска могућност, приоритет перманентни дијалог са грађанима

Фотo: Qmedia

КУЛА, 06.04.2023. – Тринаест одборника Скупштине општине Кула поднело је захтев за опозив председника општине. Која је законска процедура и који су разлози за подношење истог дилеме су које је детаљније објаснио председник општине Кула, Дамјан Миљанић:

„Ради се о једном редовном законском механизму и о могућности опозиционих одборника да покрену иницијативу за смену или председника општине или председника скупштине. У овом случају, јуче је поднет, са тринаест потписа, захтев за смену председника општине. Законска могућност им то дозвољава, као и термин заказивања скупштинске седнице са том тачком дневног реда. Договорио сам се са председником скупштине да ту седницу закажемо у максимално кратком року, тако да ће већ следеће недеље она бити одржана, а материјал ће бити, највероватније, послат већ сутра. Ни од онога што је рађено ни од онога што ће бити рађено, великих и значајних пројеката за нашу средину, сигурно не бежимо и ја и моји сарадници ћемо то увек поносно да истичемо. Ниједан захтев опозиције, ни 13 ни 113 потписа, сигурно неће, бар мене, убедити да другачије радим и разговарам са грађанима, јер се негде у том допису и то наводи. И убудуће ћу спроводити политику Српске напредне странке, политику која је добила подршку грађана на изборима и, наравно, ту политику спроводимо у овом мандату и у свим наредним мандатима, ако то буде воља грађана буде допуштала. И даље ћу на тај начин радити и тиме се бавити, а, што се овога тиче, скупштина ће бити сазвана у најкраћем року и нема разлога да се било шта пролонгира или помера, па ћемо и у скупштинској сали видети како ће све то изгледати“.

Говорећи о самој задржини захтева, Миљанић истиче да захтев има своје законско утемељење, али да се позадином истог не бави, већ да му је примарна тема свакодневно решавање проблема грађана и даљи напредак општине Кула у свим областима:

„У свом раду и до сада водим се транспарентношћу, нарочито када су у питању разговори и комуникација са грађанима, поготово узевши у обзир да и лично одговарам на питања и путем мејла. Такође, и у скупштини, где нисам у обавези да присуствујем сем када се брани буџет, ја сам углавном присутан и тамо активно учествујем и одговарам на сва питања. Одборницима опозиције сам више пута и писмено одговарао на сва питања која су поставили. Два пута недељно су термини за разговор са грађанима, а ако је могуће решити проблем истог дана, грађани су увек добродошли. Спреман сам да учиним све како би се сваки проблем решио, макар које ја могу да решим, јер постоје проблеми који нису решиви у мом домену, као и у домену државе. Од било које дискусије ни ја ни моја политичка опција не бежимо, то је сигурно. Овај опозив је законска могућност, јер закон каже да је 13 потписа довољно да се делегира питање смене. Ако та смена не добије подршку у скупштини, наредних шест месеци није могуће поднети тај захтев. Не тако давно, пре пар месеци, била је слична иницијатива за смену председника скупштине, а данас је то захтев за смену председника општине. Да ли је то начин њихове политичке борбе или нешто друго, нешто је чиме се ја не бавим и то није предмет мог интересовања. Грађани и општина Кула су предмет мог интересовања, као и политика коју ја заступам.“

Извор: Q media

Претходни чланакA Petőfi Brigád Általános Iskola diákjai újabb sikereket értek el
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here