Међународни дан Рома: општина Кула, општина једнаких шанси за све

Foto: Facebook/Damjan Miljanic

СИВАЦ, 10.04.2023. – Поводом Међународног дана Рома, председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетио је породицу Усеиновић из Сивца. Локална самоуправа адекватно је подржала, како ову, тако и многе ромске породице, те је тако знатно олакшан пут ка њиховој егзистенцији. Говорећи о тој подршци, председник општине, Дамјан Миљанић, истакао је да локална самоуправа спроводи низ програма путем којих се ромској популацији даје прилика да, кроз сопствени рад, обезбеди социјалну сигурност и егзистенцију:

„Обишли смо једну породицу која је сјајан пример и једног одличног програма и сарадње општине са ромском популацијом, а и они су као породица сјајан пример. Ово је породица која се бори да својим радом обезбеди своју егзистенцију, укључени су били у програм подршке угроженим категоријама који је реализован у општини Кула. Обезбеђени су алати и опрема за обављање делатности и, у склопу једног социјалног предузећа, они обављају послове и обезбеђују егзистенцију. Причали смо и о неким другим стварима, као и о наставку подршке, а управо комуникација са ромском популацијом нам олакшава осмишљавање програма који ће што прецизније решавати њихове проблеме“.

Далибор Усеиновић, домаћин ове породице, истиче да му пуно значи све што је добио, а што му је неопходно за обављање посла и да, захваљујући помоћи општине, сада може да допринесе материјалној сигурности своје породице:

„Ја сам добио приколицу, тример, тестеру и шлајферицу која ми је потребна због мојих послова. Пуно ми значи ова помоћ од општине и пуно им хвала, верујем да и осталим мојим сународницима итекако значи једна оваква подршка“.

Извор: Q media

Претходни чланакОдабране представе које ће се такмичити на Зонској смотри драмског стваралаштва
Следећаи чланакСПОРТ: Рукометни општински спектакл завршен ремијем

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here