СПОРТ: Успешан старт ветерана „Куле“ у пролећном лигашком делу

Foto: Q media

КУЛА, 11.04.2023. – Дани викенда су, у већини случајева, у знаку спортских дешавања. Изузетак није ни најважнија споредна ствар на свету, фудбал, те тако фудбалски колективи у сениорској и у млађим селекцијама имају своје лигашке двобоје. Ипак, да се лигашки фудбал итекако игра и након сениорског стажа, потврда су ветерани фудбалског клуба „Кула“, који наступају у Лиги ветерана „Анте Бачић“. Након зимске паузе, на „Гедер“ је дошао лидер на табели, екипа „БСК“ из Бачког Брестовца. Ипак, Куљане није обесхрабрила лидерска позиција Брестовчана, те је тако домаћа екипа славила над гостима резултатом 3:1, а стрелци за „Кулу“ били су Кужић, који је дао два гола, и Крсмановић. Екипу „Куле“ већином чине играчи који су једном делу своје каријере наступали за овај клуб, али и неколико играча из првог тима је прикључено ветеранима. Свакако, један од оних који је најпознатији јесте Жељко Војновић, који упоредо, иако увелико у четвртој деценији живота, наступа и за први тим и за ветеране. Говорећи о екипи ветерана, Војновић истиче да је било доста непознаница крајем прошле сезоне о судбини екипе, али да су сада ствари дошле на своје место, с обзиром да су решене многе организационе дилеме и сада тим растерећено улази у борбу за бодове и што бољи пласман:

„Ми смо, ево већ годину и по дана, у такмичарском погону. Ову причу организовали смо ја и Гибуловић из Црвенке, а прва година је била јако тешка. Јесте да смо били други, али није било нимало лако такмичити се. Када је кренуо други део сезоне, настао је проблем евентуалног неиграња многих играча који су се двоумили око својих наступа. Међутим, сада имамо нову управу и ја сам, за сада, одушевљен како све функционише. Има нас преко 27 у тиму, средили смо и опрему и терен, у шта можете да се уверите. Када је пласман у питању, он није императив, с обзиром да смо у првом делу сезоне наступали некомплетни, било са девет или десет играча, па ћемо овај други део сезоне другарски да одрадимо, али већ наредне сезоне ћемо да збијемо редове и да имамо итекако високе амбиције“.

Када је реч о Лиги ветерана „Анте Бачић“, у којој „Кула“ наступа, она броји девет екипа. Утакмице се играју петком, а у изузетним случајевима и четвртком, а у сваком колу је једна екипа слободна. У наредном колу „Кула“ гостује у Бачком Грачацу екипи „Борца“, а наредну прилику да их види на терену кулска публика ће имати у петак, 21. априла, са почетком у 17 часова, када у госте долази „Текстилац“ из Оџака, те је ово својеврстан позив свим љубитељима фудбала да подрже ветеране „Куле“ на домаћем терену.

Извор: Q media

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакСаопштење о стању безбедности саобраћаја на подручју Полицијске управе у Сомбору у периоду од 3. до 9. априла 2023. године

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here