Templom utca Kúlán

Fotó: Qmedia

KÚLA, 2023.04.12. – Kúla község utcanév- és ünnepnap-meghatározó bizottságának ülésén három utca nevének megváltoztatására indult kezdeményezés. Ebből az alkalomból Damjan Miljanić, Kúla önkormányzatának elnöke elmondta, hogy egy ilyen lépésre kiterjedt jogi procedúra vár. Másrészt, történelmi távlatból nézve az ilyen lépésnek megvan a maga alapja és igazolása:

„Az utcanevek megváltoztatásával foglalkozó bizottság ülésén kezdeményezés indult Kúla lakott területén két utca, a Lenin és a Krámer utcák nevének megváltoztatására. A Krámer utca javasolt neve Sterija, míg a Lenin utca javasolt neve Templom utca. A Lenin utca egykori neve is Templom utca volt, az ortodox és a katolikus templom is itt található. Másrészt a Lenin utca a nevével közvetlenül nem kapcsolódik az ezen a területen élő emberekhez és nemzetekhez, és ha a történelem bármely pontját is vesszük, akkor nehéz lenne kapcsolatot találni, ezért most elindítjuk a hivatalos eljárást ennek a két utca nevének megváltoztatására Kúlán.

Már korábban is volt kezdeményezés, hogy Szivácon az eddigi Balkán utcát a Košare-ban meghalt hős, Miroslav Marinkov nevére cseréljék. Ezt a javaslatot a 72. Különleges Brigád és más egyesületek tagjai, majd végül is Szivác Helyi Közössége tette meg. Ez egy korábbi javaslat, is most a végrehajtási és jogi eljárásba kerül. Ez nem azt jelenti, hogy Kúla község területén minden utcát átneveznek, távol attól, hanem egyszerűen azt, hogy ott változtatják meg a nevet, ahol a polgárok kifejezik kívánságukat, és ezt természetesen törvényi szabályok határozzák meg, mondta a polgármester az összejövetelen.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакУ току конкурс за доделу субвенција за куповину кућа на селу
Следећаи чланак„Egy asszon, két asszon“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here