Јаков гори од Ђукановића: Почела хапшења највиђенијих Срба у Црној Гори

Foto: Profimedia

БУДВА, 13.04.2023. – Нимало случајно, први на удару се нашао Мило Божовић, председник општине Будва, која важи за једно од најјачих српских упоришта у Црној Гори

Само једанаест дана од победе на изборима, коју су му донели првенствено Срби из Црне Горе, било је потребно да Јаков Милатовић открије своје право лице и покаже да је Мило Ђукановић можда отишао са чела државе, али да његова политика дефинитивно остаје.

То доказују данашња хапшења у неколико градова широм Црне Горе у којима је, према још незваничним информацијама, приведен и председник општине Будва, Мило Божовић.

„Сеча кнезова“ у Црној Гори
И уместо да се после пада Ђукановића нова власт обрачунава са његовом криминалном хоботницом, о којој су писали и светски медији, Милатовић се определио да, попут Турци током сече кнезова, хапси највиђеније Србе у Црној Гори.

За то време, како је јуче открио Милан Kнежевић, Ђукановић ужива на плажама Дубаија, јер очигледно добро зна да новом режиму не пада на памет да покрену истрагу против њега и његових најближих сарадника који су Црну Гору пљачкали дуже од три деценије. А и зашто би, када су им налогодавци исти. Наш народ би рекао: Врана врани очи не вади…

Нимало случајно, први на удару се нашао Мило Божовић, председник општине Будва у којој је, у првом кругу избора, победу однео кандидат Демократског фронта Андрија Мандић. Не треба истицати да ово приморско место важи за једно од најјачих српских упоришта у Црној Гори.

Митрополит мора да стане у заштиту свог народа
Сада се очекује реакција митрополита црногорско-приморског Јоаникија јер је очигледно да се ради о прогону Срба и верника Српске православне цркве. Зато би митрополит, када је већ током кампање могао да хвали и подржава Милатовића чије газде седе на Западу, морао да стане у заштиту сопственог народа и верника.

Данашњи напад на Србе није неочекиван, с обзиром да је Јаков Милатовић од тренутка када је, захваљујући српским гласовима победио у другом кругу председничких избора, за медије из Црне Горе и региона дао више изјава којима је показао да је верни наследник идеологије одлазећег председника Мила Ђукановића.

Подсетимо, у више црногорских градова у току је полицијска акција у којој је ухапшено неколико особа.

Хапшења су почела јутрос у 4.00 часа у Будви, Цетињу и Подгорици. Међу ухапшенима је и председник Општине Будва Мило Божовић.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОдржана премијера дечије представе ,,Изгладнели вук“ у Дому културе у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here