Одржана премијера дечије представе ,,Изгладнели вук“ у Дому културе у Сивцу

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 13.04.2023. – У среду, 12. априла, у Дому културе у Сивцу одржана је премијера представе ,,Изгладнели вук“, у извођењу Дечије сцене Драмске секције ,,Велимир Сандић Вељко“. Најмлађи чланови Драмске секције дали су све од себе да покажу свој глумачки таленат, да насмеју и забаве публику свих узраста, а да су у томе успели показали  су аплаузи, осмеси и утисци одушевљења гледалаца након представе.

Редитељ представе, Милош Милошевић Шика, по вокацији драмски писац,  књижевник  и редитељ, исказао је велико задовољство због успеха ове представе, пресрећан што су се труд и мука исплатили:

,,По вокацији сам драмски писац и моји текстови се играју широм Србије и региона и у професионалним и у аматерским представама и волим да за основу користим класичне бајке, у којима смо и ми старији уживали као деца, али пошто време иде и гази старо, волим да их мало осавременим и ,,искривим“. Видели сте да је у овој бајци, која је класична, основа узета из бајке ,,Три прасета“, али се ту појављују и јунаци бајки ,,Црвенкапа“ и ,,Снежана и седам патуљака“. Глумци ове представе су мала деца, узраста од другог до петог разреда основне школе, са којима је можда најтеже, али и најслађе радити. Поред тога што радим као редитељ, ја и пишем доста за децу – од четрдесетак књига  које сам издао више од половине је за децу. Код деце нема фолирања, као код нас маторих, они то прихватају као игру или једноставно кажу ,,врати ми моје крпице, не желим да се играм са тобом“. На моју срећу и на срећу ове деце, ми смо се лепо играли ова два и по месеца, док смо спремали ову представу. Наш труд и наша мука крунисана је једном оваквом представом, премијером, тако да сам пресрећан због себе и због ових људи овде, а посебно због ове предивне деце која су стварно талентована. Ниједно дете пре ове вечери  није стало на сцену, сви су почетници, сви су врло млади, и мени је било лепо, надам се и њима, а видим и да је публици било предивно“.

Фото: Qmedia

Шика је родом из Трстеника, где живи и ствара, па је било посебно изазовно ускладити његове доласке са школским и другим обавезама деце, али Шика истиче да нигде није наишао на такву срдачност  као у Сивцу:

,,Похвалио бих Дом културе Сивац, као доброг организатора. Похвалио бих ово село и мештане. Обишао сам заиста много, али на такво гостопримство и на такву срдачност заиста нигде нисам наишао као у Сивцу  и сада, када пођем за Сивац из Трстеника, не знам да ли идем у Сивац или му се враћам“.

Директорка Дома културе у Сивцу, Вера Голубовић, такође је изразила задовољство успехом ове премијере и најавила је извођење представе на два фестивала.

,,Ја сам презадовољна. Мислим да је реакција публике све показала. Деца су била сјајна. Имали смо пуно проблема на почетку. Наш редитељ је из Трстеника, па смо морали да ускладимо његове доласке и обавезе са школским и другим обавезама деце. Било је мало проблема што се тиче проба, али успели смо да приведемо посао крају и успешно смо одрадили ову премијеру. Представа ће да живи, па тако већ следеће недеље имамо позив да играмо у Гакову, као и позиве за два фестивала – један у Бачкој Паланци, а други у Трстенику, спремамо се за Дечију општинску драмску смотру у Крушчићу, тако да све иде својим током“.

Фото: Qmedia

Сјајна и талентована деца, глумци у овој  представи, били су Гордана Јуришић,  у улози Изгладнелог вука, Страхиња Симин у улози Прасца рокера, Дијана Ромић у улози Прасице поетесице, Лена Калић у улози Прасице предузетника, Катарина Чабаркапа у улози Црвенкапине баке, Николина Тодоров у улози Црвенкапе, Јован Берић у улози ловца, Елена Тодоров у улози  редитеља, Лена Цветковић у улози писца и Снежане и Нина Чепић, Уна Чепић, Миона Јовишић и Сара Вучинић, у улози шумских вила.

Они који су такође допринели стварању и извођењу ове представе су Жељко Варагић – помоћник редитеља, Стеван Милошевић – ауторска музика, Анита Пешић Луткољубица – маске, Горан Ћеличанин – сцена, Јелена Јовић – костими, Драган Голић – светло и тон, Тамара Симин – инспицијент, Василије Петровић – плакат, Бојан Цветковић – фото.

Генерални покровитељ представе је општина Кула.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЈаков гори од Ђукановића: Почела хапшења највиђенијих Срба у Црној Гори
Следећаи чланакРадно време Дома здравља у Кули уочи Васкрса

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here