„Дечији Васкршњи сусрет“ у знаку очувања традиције и креативности

Izvor: Agencija Infonet

КУЛА, 15.04.2023. – У холу Пионирског дома у Кули одржана је манифестација „Дечији Васкршњи сусрет“. Ова манифестација настала је као епилог сарадње Туристичке организације општине Кула, Црквене општине кулске и основних школа „Иса Бајић“ и „Петефи бригада“. Покровитељ „Дечијег Васкршњег сусрета“ је општина Кула, а такође је добијен и благослов Његовог Високопреосвештенства Епископа бачког, Господина др Иринеја. Након обраћања пароха кулског, презвитера Бошка Маринкова и директора Туристичке организације општине Кула, Владимира Станковића, деца су прионула на посао и својом креативношћу дала пригодан колорит ускршњим јајима. Фарбање јаја протекло је у духу заједништва, традиције и ускршње радости, а сва деца су добила пригодне поклоне за своју креативност. Говорећи о овом догађају, директор Туристичке организације општине Кула, Владимир Станковић, истиче да је ово нова манифестација чији је циљ очување културе, духовности и саборности:

„Заједно са Црквом светог Марка и основним школама, Туристичка организација општине Кула је ове године први пут организовала једну нову манифестацију, која за циљ има очување културе, традиције, духовности и саборности. Направили смо велику радионицу где су деца фарбала јаја и спремала разне ускршње ђаконије. Ми на овај празник желимо да скренемо пажњу деци да то није само Христово васкрсење, него да је и празник љубави, мира, дружења и наде, тако да је ове године први пут, а следеће године очекујемо и далеко већи одзив“.

Месец април богат је дешавањима у општини Кула, те је тако Станковић искористио прилику да упозна јавност са манифестацијама које ће се одржати овог месеца:

„Овог месеца организујемо Ауто мото трке „Награда Куле“ на платоу испред „Кулатранса“. Поред нас, организатор је и Ауто мото и картинг савез Војводине. У питању су велике трке, где ће део бити крос трке, а део ће бити на самом платоу. Радимо на томе да се прошири плато и очекујемо велики број љубитеља ауто адреналина из читавог окружења. Осим тога, 28. и 29. априла нас очекује „Фестивал цвећа“, а 29. и 30. априла на програму је Међународна изложба немачких овчара, која ће се одржати у Црвенки, али ту имамо одређених техничких проблема, јер су у питању светске федерације, којима је, нажалост, Србија ове године на маргинама, али се надамо да ћемо успети да добијемо све дозволе и сагласности да одржимо и ову предивну манифестацију која окупља на хиљаде љубитеља немачких овчара из целог света“.

Извор: Q media

Претходни чланакЗа покушај убиства награђен кућним притвором: Докле ће корумпиране судије да ослобађају насилнике!?
Следећаи чланакПравославни хришћански верници данас прослављају Васкрс

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here