Одржан састанак жена предузетница у Свечаној сали Скупштине општине Кула

Foto: Q media

КУЛА, 18.04.2023. – У Свечаној сали Скупштине општине Кула данас је одржан  радни састанак удружења ,,Предузетнице Војводине“, са предузетницама и локалним удружењима из наше општине и из Војводине, у циљу размене искустава и договора за наредни период.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је предузетништво, а посебно женско, битна тема општине Кула, као и да је димензија женског предузетништва много шира и сензибилнија од мушког, због чега је посебно важно да се она оснажи и подржи:

,,Удружење ,,Предузетнице Војводине“, заједно са локалним удружењима из  Војводине, имало је радни састанак, односно размену искустава и договорa за наредни период. Предузетништво јесте у фокусу и битна је тема општине Кула, а посебно женско предузетништво. Када су говориле о личним искуствима и како су њихови приватни бизниси расли, све жене говорнице почињале су причу представљајући свој бизнис, али су увек наводиле и колико деце имају и то је разлика између приступа који имају мушкарци и који имају жене, та димензија женског предузетништва која је много  шира и сензибилнија од мушког  предузетништва и то је оно што посебно издваја и диференцира ову причу и зато је потребно да се она додатно  оснажи и подржи. Оснажена жена јесте стуб овог друштва и стуб сваке породице и зато  је  и нама, у општини Кула, битно  да се размене искуства и да из тих искустава изађу неки нови пројекти. У претходним годинама било је  занимљивих и значајних пројеката, не само у вези женског предузетништва, него читавог једног спектра предузетништва,  посебно за, условно речено,  осетљиве категорије становништва, којима је потребна подршка, тако да сам уверен да ће и из ових састанака изаћи нови пројекти, значајни и за општину Кула, за друге општине које буду укључене и, на крају крајева, за Србију“.

Светлана Чавић, испред удружења ,,Предузетнице Војводине“, изразила је жељу да се жене предузетнице окупе и уједине и да заједно наступају како на нашем, тако и на страним тржиштима:

,,Данас смо се окупиле да се упознамо и да разменимо искуства, да видимо како једна другој можемо да будемо подршка – наше удружење вашим удружењима у Кули или ваше удружење нашем, да видимо који су примери добре праксе код вас и код нас, да можемо лакше да сарађујемо и да се дружимо, да прикажемо наше производе и услуге, како у региону, тако и у свету. Ја се бавим производњом дечије одеће, предузетница сам 24 године, а у последњих годину дана се бавим ,,Предузетницама Војводине“ и желим да их окупим и ујединим, да једна другој буду друг, подршка и да заједно наступају како на нашем, тако и на страним тржиштима“.

Извор: Q media

Претходни чланакОд сутра почиње електронско пријављивање ђака за полагање пријемног испита
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here