Ветерани 72. специјалне бригаде на пријему код председника општине

Izvor: Q media

КУЛА, 19.04.2023. – У сусрет Дану војске Србије, који се обележава 23. априла, председник општине Кула, Дамјан Миљанић, данас је угостио ветеране 72. бригаде за специјалне операције.

Председник Удружења ветерана 72. специјалне бригаде, пуковник Миодраг Капор, истакао је да су данас у Кули како би извршили један од најважнијих задатака који имају, а то је сећање на погинуле борце. Након срдачног пријема и разговора са председником, упутили су се на гробље у Сивцу,  како би, заједно са породицом, обележили 24 године од погибије Мирослава Маринкова из Сивца, некадашњег припадника 72. специјалне бригаде, који је погинуо 1999. године на Кошарама, током  агресије Нато пакта на нашу земљу.

,,Данас смо у Кули да извршимо један од најважнијих задатака који имају ветерани из 72. специјалне бригаде, а то је сећање на наше погинуле борце. Кула треба да буде поносна јер има велики број људи који су жртвовали оно најважније што  имају – свој живот за слободу коју ми данас живимо. Један од њих, носилац ордена за храброст, је Мирослав Маринков. И у Другом  светском рату није било много хероја, тако да оно што је урадио Мирослав Маринков и сви остали који су дали своје животе, треба да памтимо и да научимо ову, а и будуће генерације, да се сећају тих људи који су нам омогућили слободу. Ми ћемо данас отићи на гробље  да, заједно са породицом, обележимо 24 године од његове погибије. Врло сам поносан и срећан што  локална самоуоправа, на челу са председником, Дамјаном Миљанићем, све ово време подржава све наше активности, што је редовно са нама на свим активностима и ево, сада ме је председник известио да је напокон прихваћена иницијатива и комисија за доделу имена улица је донела решење да се улица у којој је живео Мирослав Маринков преименује и да убудуће носи његово име“.

Извор: Q media

Претходни чланак62. општинска смотра дечјег драмског стваралаштва сутра у Крушчићу
Следећаи чланакNépkör Magyar Művelődési Központ gyermekszínjátszó csoportja bemutatja a Gyufaárús kislány mese feldolgozását

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here