Избеглим и расељеним лицима у општини Кула уручени уговори за доделу кућа и сетова грађевинског материјала

Foto: Q media

КУЛА, 20.04.2023. – У Свечаној сали Скупштине општине Кула избеглим и расељеним лицима уручени су уговори за доделу кућа и сетова грађевинског материјала. Присутним лицима уговоре је доделио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, уз позив да се, независно од овог, пријаве и за друге програме општине Кула, попут програма за енергетску ефикасност,  који предвиђа замену столарије, и да тако искористе помоћ која ће им, верује, бити драгоцена:

,,Данас је завршетак конкурса и уручивање уговора за избегла и расељена лица – пет кућа, које су купљене финансирањем Комесаријата за  избеглице и миграције и општине Кула и пет сетова грађевинског материјала. То  су породице које су у неком претходном периоду добиле куће и сада их реновирају. Такође, и те активности  и тај посао подржани су од стране  Републичког комесаријата и општине Кула. Програми се реализују из године у годину. У претходних десетак година реализовано је преко 2 милиона евра кроз овакве и сличне програме и наставиће се и у наредном периоду. Популација која покрива избегле и расељене на територији општине Кула врло добро познаје начин рада и управе и лако конкурише и реализује своје захтеве и то њима је драгоцена помоћ. У разговору са њима, позвао сам их да се, независно од тога, укључе и у неке друге програме – програм везан за, рецимо, енергетску ефикасност, који предвиђа замену ПВЦ прозора или изолацију, да и на то  конкуришу, тако да, иако је прошло доста година од ратова и свих недаћа које су приморали те људе да дођу овде и наставе свој живот  у Кули, подршка је и даље потребна и она се и даље пружа и тим породицама је у сваком случају значајна“.

Извор: Q media

Претходни чланакОтворена изложба радова са 13. ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 14. ликовне колоније Општинске организације инвалида рада Кула
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here