Одржана седница Савета за безбедност општине Кула

Foto: Opstina Kula

КУЛА, 20.04.2023. – Седница Савета за безбедност општине Кула одржана је у Свечаној сали Скупштине општине Кула. У фокусу седнице била је актуелна безбедоносна ситуација на територији општине Кула, која је оцењена као задовољавајућа. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да у претходном периоду није било статистички значајних одступања, пре свега када су у питању кривична дела на територији кулске општине. Такође, истакао је да је договорено спровођење едукације матураната на тему понашања у саобраћају:

„Ово је било редовно заседање Савета за безбедност општине Кула, који окупља представнике полиције, ватрогасне службе, школа, Дома здравља, верских заједница итд. Чланови су информисани о претходном периоду, где није било неких неуобичајених и, изван статистичких података, промена и по питању кривичних дела и насиља. Договор за наредни период јесте да спроведемо додатну едукацију матураната о понашању у саобраћају и свим тим моментима који могу бити изазови и, условно речено, проблематични. Договорено је и заједничко обележавање краја школске године, које ће бити реализовано у центру Куле, тако да су и ти договори направљени, а договорени су и програми који се тичу превенције малолетничког насиља, насиља у породици и свега оног што је битно стално говорити и указивати на то. Када је о временском року реч, очекујемо да све наведено реализујемо до краја године“.

Извор: Q media

Претходни чланакДржава субвенционише куповину половних возила
Следећаи чланакОтворена изложба радова са 13. ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 14. ликовне колоније Општинске организације инвалида рада Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here