Отворена изложба радова са 13. ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 14. ликовне колоније Општинске организације инвалида рада Кула

Foto: Q media

КУЛА, 20.04.2023. – У Ликовној галерији Културног центра у Кули, отворена је изложба радова са 13. ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 14. ликовне колоније Општинске организације инвалида рада Кула. Отварању изложбе присуствовали су Јулијана Станисављевић, саветница у Министарству за рад, борачка и социјална питања; испред локалне самоуправе Бојана Девић, руководилац друштвених делатности; Јелена Шапоња, начелница Филијале ПИО фонда Сомбор; Гордана Штрангарић, координаторка за исплату права филијале ПИО фонда Сомбор; Каменко Бертић, директор Културног центра у Кули; Снежана Давидовић, галеристкиња Ликовне галерије; Јелена Бадњевац Ристић; Стана Свиларов, председница Савеза инвалида рада Војводине; Станко Нимчевић, потпредседник Савеза инвалида рада Војводине; Стеван Радишић, потпредседник Савеза инвалида рад Војводине; Обрад Војиновић, председник Општинске организације инвалида рада Кула и модераторка изложбе, Дубравка Недовић.

Председница Савеза инвалида рада Војводине, Стана Свиларов, истакла је да прате и настављају традицију одржавања изложби и да се, по изложеним радовима, примети видан напредак:

,,Пратимо традицију и настављамо традицију изложбе слика са претходних ликовних колонија Савеза  инвалида рада Војводине и Општинске организације инвалида рада Кула. Савезова 13. колонија била је у августу, у Бачкој Паланци, а Општинској организацији инвалида рада Кула је 14. по реду и била је овде у Кули, у јулу. По радовима који су изложени види се да имамо видан напредак. Можда нисам толико објективна, али сам увек говорила да да не процењујемо вредности слика, већ само причамо о томе да желимо да на овај начин окупимо наше чланове који ће управо на овај начин изразити своја унутрашња осећања и поклонити  нам нешто лепо. Када видите једну овакву слику и када знате ко је радио, када познајете особу, то није неко непознато лице, већ неко ко је са вама годинама. Има људи који су 13 година непрекидно на свим нашим колонијама, а често се виђамо и у другим општинским организацијама које прате ову традицију, можда и боље и квалитетније од самог Савеза. После овог отварања изложбе и разгледања самих слика, имаћемо једно предавање управо на тему побољшања положаја особа са инвалидитетом, које ће допринети оваквом ангажовању чланства тим уметничким и креативним радионицама“.

Председник Општинске организације инвалида рада Кула, Обрад Војиновић, рекао је да инвалидним лицима овакве манифестације много значе и исказао је велико задовољство због присуства сликара и људи који су дошли да подрже овај догађај:

,,Имали сте прилику да чујете од говорника колико за инвалидна лица значе овакве манифестације које ми одржавамо, премда инвалиди рада који су стекли инвалидност у току свог радног века, који су провели у организацијама, морали су се на неки начин упустити у нешто непознато, да то непознато истражују, да виде шта могу да ураде у неком колективу, па смо ми из Куле први кренули са тим, да покушамо са ликовном колонијом, да позовемо људе који су се одазвали и ово данас је Изложба слика 14. ликовне колоније и задовољство ми је што овде видим и сликаре и председнике општинских организација, на челу са председницом Савеза инвалида, потпредседником Савеза инвалида Србије и из Министарства, општине, сви су ту… на неки начин смо дали део себе, макар кроз ово, ми смо омогућили, а сликари су се одазвали и урадили. Захваљујем се  и вама, медијима, што испратите сваку нашу манифестацију и што презентујете јавности шта ми то радимо“.

Изложба ће трајати 10 дана, стога све заинтересоване позивамо да посете Ликовну галерију Културног центра у Кули и да погледају изложене радове.

Извор: Q media

Претходни чланакОдржана седница Савета за безбедност општине Кула
Следећаи чланакИзбеглим и расељеним лицима у општини Кула уручени уговори за доделу кућа и сетова грађевинског материјала

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here