Бесплатни уџбеници и школски прибор и ове године за ђаке прваке

Foto: Q media

КУЛА, 21.04.2023. – О актуелностима које су у току и које предстоје нешто више је рекао председник општине Кула, Дамјан Миљанић. Једна од тема која је свакако актуелна, с обзиром да је у току упис ђака првака, јесте бесплатан школски прибор и уџбеници. Говорећи о овој теми, Миљанић истиче да је главни задатак локалне самоуправе помоћ и подршка родитељима и деци, како би и једни и други безбрижно дочекали почетак школске године:

„Упис ђака је нека стандардна, да кажемо, тема у овом добу године. Број ђака првака на територији општине Кула је приближно исти као и претходне године. Школе су спремне за упис и, у неком другом смислу, школски објекти спремају документацију, обезбеђена су средства за уређење током летњег распуста, како би све школе спремно дочекале те нове генерације ђака 1.септембра. Општина Кула, као и претходне године, увела је праксу и, наравно, наставиће се и ове године, а то значи да ће обезбедити бесплатне уџбенике за ђаке прваке, а такође ће бити обезбеђен и школски прибор. Почетак школске године битан је сваком родитељу и сваком детету и на неки начин ми желимо да помогнемо и додатно улепшамо са, условно речено, тим поклоном. Још једном ћу поновити: за све ђаке прваке бесплатни уџбеници и школски прибор. Можда ће бити нешто различита структура прибора, али, у суштини, оно што је најпотребније биће обухваћено. Сем торби, све остало ће обезбедити општина Кула.“

Када је реч о прослави Марковдана, локална самоуправа ће, као и ранијих година, имати удела у прослави, међутим програм ће бити богатији, а, како је Миљанић рекао, Марковдан ће, осим црквене славе, бити и слава Куле као насељеног места:

„Црквена слава, као и сваке године, у организацији црквене општине, биће организационо подржана од стране Туристичке организације општине Кула. У питању је један богат програм који је, практично, већ почео, а по први пут то ће бити и слава насељеног места Кула. У склопу тога, биће концерт „Српски појци“ 5.маја, а на сам Марковдан, 8.маја, биће тактичко-технички збор, односно приказ наоружања Војске Србије. Биће приказан део наоружања, јер, објективно, не може тај приказ да обухвати комплетно наоружање, али биће присутно пешадијско и артиљеријско наоружање. У договору са касарном у Сомбору, издефинисали смо који ће то бити садржај који може да буде изложен у Крамеровој улици, а, наравно, биће присутни и војници који ће приказивати и објашњавати све о наоружању, тако да је то још један детаљ који ће се организовати унутар саме прославе Марковдана“.

Извор: Q media

Претходни чланакЕвропска недеља имунизације обележена у Дому здравља Кула
Следећаи чланакВелики одзив грађана Сивца на превентивне прегледе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here