Европска недеља имунизације обележена у Дому здравља Кула

Фото: Дом здравља Кула

КУЛА, 21.04.2023. – Имунизација представља једну од најделотворнијих здравствених иницијатива, чија је главна сврха превенција заразних болести, попут дифтерије, дечије парализе, великог кашља, тетануса, хепатитиса Б и рака грлића материце које изазива инфекција хуманим папилома вирусом.

Недеља имунизације је догађај када се шаље порука да је имунизација сваког детета од највећег значаја за превенцију болести и заштиту живота. Слоганом: „Спречи! Заштити! Имунизуј!”, преноси се порука кроз цео европски регион.

У Дому здравља Кула током читаве недеље интензивиран је разговор са пацијентима на општој пракси и педијатрији и уједно је дељен и рекламни материјал.

Директорка Дома здравља Кула, др Весна Томић наводи да је основни циљ, не само током ове недеље, већ сваког дана,  подизање свести родитеља, здравствених радника и медија о важности имунизације.

Одржавање континуитета у спровођењу националних програма имунизације има приоритет који ни на који начин не сме бити угрожен.

И даље је неопходно радити на основним стратегијама достизања и одржавања обухвата вакцинације преко 95% у свим вакцинама и тиме постићи одржавање колективног имунитета популације против  заразних болести  као суштине заједничких напора у свим земљама света.

Извор: Дом здравља Кула

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакБесплатни уџбеници и школски прибор и ове године за ђаке прваке

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here