ЕKСKЛУЗИВНО: Бивши функционер ДС извођач радова на небезбедном градилишту на Лиману 1

Foto: nsuzivo.rs

НОВИ САД, 23.04.2023. – Kако портал НС Уживо сазнаје, иза надоградње зграде и небезбедног градилишта на адреси Милке Гргурове 4-4ц на Лиману 1 стоји фирма Метход енергy ДОО Сремска Kаменица, чији је власник Зоран Делић, бивши директор ЈKП Информатика у периоду од 2007-2013. године.

Зоран Делић поред тога што је променио неколико партија, Новосађанима је највише остао у сећању као истакнути члан и бивши потпредседник ГО Демократске странке у Новом Саду.

Новосађани га такође памте по бројним политичким трансферима али и аферама које су потресале тадашњу политичку сцену у Новом Саду. За време његовог мандата у Информатици, ово јавно-комунално предузеће је пропустило да тужи 520 људи који су се водили као мртви, али се доказало да су од тог броја њих 118 живи и здрави, али су пронашли начин да избегну плаћање својих обавеза.

Бивши директор овог предузећа Зоран Делић је тада изјавио да не верује да су такви спискови постојали и додао је да сумња да је било ко из Информатике био умешан у “превођење” живих у мртве. Будући да је просечан дуг по клијенту тада износио око 200.000 динара, штета која је причињена новосадском буџету износила је око 23 милиона динара.

Након што је смењен са функције директора ЈKП Информатика 2013. године, тадашњи председник Покрајинске владе Бојан Пајтић нашао му је ухлебљење на месту помоћника покрајинског секретара за инвестиције у енергетици.

Фирма Метход енергy ДОО Сремска Kаменица је основана 27.10.2016. године, пар месеци након што је Демократска странка срушена са власти у АПВ. Претежна делатност фирме је трговина електричном енергијом, а огранак фирме чији је такође заступник Зоран Делић се бави монтажом индустријских машина и опреме, као и изградњом стамбених и нестамбених зграда.

Да подсетимо, станари овог дела Лимана 1 су у мејловима нашој редакцији у пар наврата сугерисали на тешку ситуацију у којој се налазе. На фотографијама које смо добили се види унутрашњост зграде и станова у којима се изливала вода са крова. Такође, само градилиште делује поприлично небезбедно.

Наш портал је такође контактирао члана МЗ Лиман Наташу Матијевић, која се налази у опозицији у односу на градску власт и која живи на поменутој адреси и која је изјавила да фирма Метход енергy изврсно обавља свој посао, а да проблем станарима представља градилиште у оквиру пројекта Чиста Србија. Што се тиче самог цурења, Наташа је изјавила да је нормално да дође до цурења када се ради надоградња станова, да се проблеми дешавају, али да ће све бити санирано. Такође, члану МЗ Лиман Наташи Матијевић није јасно зашто се увек прво упире прст у инвеститора.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакРимокатоличка црква Свети Ђорђе у Кули данас обележава свој дан
Следећаи чланакСПОРТ: Војин Чабрило и Марко Томић на списку репрезентације

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here