Национална служба за запошљавање: Обука на захтев послодавца

Фото: НСЗ

СРБИЈА, 24.04.2023. – Послодавци из приватног сектора који на тржишту рада не могу пронаћи раднике са потребним знањима и вештинама, односно постојећа знања и вештине не одговарају потребама конкретног радног места, могу се укључити у меру обуке на захтев послодавца.

Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за учешће у финансирању мере обука на захтев послодавца у току 2023. године која подразумева учешће у финансирању обуке незапосленог лица ради стицања знања и вештина потребних за обављање послова конкретног радног места.

Ова мера se реализује кроз обуку у трајању до 960 часова у складу са стандардима нивоа обуке, посебним законом или правилником и заснивање радног односа са најмање 50% полазника који су успешно завршили обуку.

У зависности од дужине трајања обуке послодавцу се, на име учешћа у финансирању трошкова обуке, може исплатити до 170.000,00 динара по полазнику, док се полазнику обуке месечно исплаћује новчана помоћ у висини од 20.000,00 динара за пун фонд часова и средства за трошкове превоза.

Информације о мери могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе за запошљавање. Јавни позив је отворен до утрошка средстава, односно најкасније до 30.11.2023. године.

Извор: НСЗ

Претходни чланакVajdaság mosolya Béregtől Nákófalváig
Следећаи чланакСПОРТ: „Веверице“ наставиле победнички низ, у Липару виђено 15 голова

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here