54. Зонска смотра дечјег драмског стваралаштва биће одржана у четвртак и петак

Foto: Kulturno prosvetna zajednica Kula

КУЛА, 25.04.2023. – У четвртак, 27. априла, у сали Културног центра у Кули и у петак, 28.  априла у сали Дома културе у Црвенки, одржаће се 54. Зонска смотра драмског стваралаштва. Учешће на Зонској смотри обезбедило је 11 представа.

У четвртак, 27. априла, кулска публика моћи ће да погледа 6 представа, од којих 5 на мађарском и једну на русинском језику,  па ће тако од 10 часова Мађарско културно друштво ,,Петефи Шандор“ из Телечке извести представу ,,Иш бајка“ (на мађарском језику), у режији Вереш Имелде. У 11.30 Дечја драмска група Мађарског културног центра ,,Непкер“  из Куле извешће представу ,,Девојчица са шибицама“ (на мађарском језику), у режији Молнар Роберта. Од 13.00 Дечја драмска секција ,,Мошољчалок“, Дома културе Бачка Топола, извешће мјузикл ,,Чаробњак из Оза“ (на мађарском језику), у режији Јанковић Андрее. У 14.30 Дечја драмска секција ОШ ,,Стари ковач Ђула“, ,,Мускулускок“ Стара Моравица, извешће представу ,,Трапити“ (на мађарском језику), у режији Краско Ибоље. Од 16.00 Драмски ансамбл ОШ ,,Јожеф Атила“ из Купусине, извешће представу ,,Сироти Џони и Арника“,  у  режији Туркал Мариане. У 17:30 Самостална продукција Саша Паљенкаш из Руског Крстура извешће представу ,,Бал“ (на русинском језику), у режији Адриане Нађ Барне.

У петак, 28. априла, публици у Црвенки биће представљено 5 преосталих представа, на српском језику, па  ће тако од 10 часова Дом културе Црвенка, односно позориште ,,Стеван Сремац“  и Литерарна секција ,,Лептирићи“, ,,Крчевине“ и Петко Зорић, извести представу ,,Снови у љуљашци“, у режији Цвијете Јовановић Мучалице и Зорана Радуловића. У 11.30 Дечја драмска секција ,,Велимир Сандић Вељко“, Дома културе Сивац, извешће представу ,,Изгладнели вук“, по тексту и у режији Милоша Милошевића. Од 13 часова Дечји драмски студио Културног центра Апатин извешће представу ,,Молим учитељице“, по тексту и у режији Душана Гладића. На крају, у 14.30 часова, биће изведена представа ,,Ружно паче“, Драмске секције ОШ ,,Вељко Влаховић“ Крушчић и КУД ,,Крушчић“, у режији Мирјане Баџе.

Организатори и домаћини Смотре су Савез за уметничко стваралаштво аматера Војводине, Културно просветна заједница општине Кула, Дом културе у Црвенки и  Културни центар у Кули. Покровитељ Смотре је општина Кула.

Извор: Q media

 

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУ петак пролећни концерт Фолклорног ансамбла Дома културе Сивац

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here