Крстурски гимназијалци отпутовали у Болоњу

Foto: Petro Kuzmjak Ruski Krstur

РУСКИ КРСТУР, 25.04.2023. – Јуче, у раним јутарњим часовима, крстурски гимназијалци отпутовали су у Болоњу у Италији. На мобилност је пошло 15 ученика у пратњи своје наставнице, Љиљане Фина. Ово путовање је кључна активност у акредитованом Ерасмус + пројекту који школа спроводи.

У Италији ће ученици похађати средњу школу, а циљ пројекта је развој међупредметних компетенција ученика, са акцентом на предузетништву.
У току ове мобилности ученици ће радити на бизнис идеји коју ће, по повратку, имплементирати у школске ваннаставне активности.
Према речима координаторке пројекта, Љиљане Фина, ово је изузетна прилика да ученици стекну знања и вештине који су прописани Европским оквирима компетенција и за то добију одговарајући сертификат. Она је додала да је школа успешно реализовала већ два пројекта мобилности ученика, када су ученици туристичког смера ишли на двонедељну праксу у Солун.

Овога пута, шансу за унапређивање знања у иностранству су добили гимназијалци, а оно што је од посебног значаја је да ће ученици гимназије на русинском и српском наставном језику и у наредне три године ићи на овај вид мобилности.

Школа “Петро Кузмјак” је у последњих неколико година реализовала велики број пројеката, како националних, тако и међународних, и тиме је постала водећа школа у окружењу када су у питању прилике за осавремењивање наставе и оснаживање у каријерном вођењу ученика према даљем запослењу и наставку школовања.

Програме Ерасмус + у потпуности финансира Европска Унија.

Извор: „Петро Кузмјак“ Руски Крстур

Претходни чланакУ петак пролећни концерт Фолклорног ансамбла Дома културе Сивац
Следећаи чланакОдржана акција чишћења обале Великог бачког канала у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here