ДНП: Скупштина Зете поништава одлуку о признају тзв. Kосова

Foto: borba.me

На данашњој сједници Предсједништва ДНП-а снажно је поздрављена и подржана одлука одборничког клуба „За будућност Зете“ предвођеног Демократским фронтом да на наредној сједници Скупштине општине Зета донесе Декларацију о поништењу и неважењу одлуке о признавању тзв. државе Kосово на територији зетске општине, саопштено је из Демократске народне партије.

„Упркос чињеници да је преко 85 % грађана Црне Горе било против признања тзв. државе Kосово и њеног укључивања у међународне организације, јер је то у супротности са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН-а, владе Здравка Kривокапића и Дритана Абазовића су наставиле континуитет спољне политике Мила Ђукановића и Душка Марковића која је у супротности са националним интересима Црне Горе и већине њених грађана. Зато Предсједништво ДНП-а у потпуности подржава став одборничког клуба „За будућност Зете“, да Декларацијом о поништењу и неважењу одлуке о признању тзв. Kосова искаже неслагање са мањинском политиком владе Дритана Абазовића, али и свих претходних влада које су супротно већинској вољи грађана спроводиле и спроводе издајничку спољну политику усмјерену против интереса Црне Горе и најближе нам државе у региону Србије”, саопштили су из ДНП-а.

Предсједништво Демократске народне партије очекује да након изгласавања ове Декларације у Скупштини Зете, и друге општине у Црној Гори у којима већину чине странке некадашње тридесетоавгустовске већине, донесу исту Декларацију и тако започну процес повратка Црне Горе својим историјским, духовним и државотврним извориштима.

Извор: borba.me

Претходни чланакМинистар одбране Вучевић пружио снажну подршку председнику Вучићу! (ФОТО)
Следећаи чланакЈАГОДИНАЦ РАЗБИЈА ПО НОВОМ САДУ

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here