Субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих

Фото: НСЗ

СОМБОР, 01.05.2023. – Национална служба за запошљавање објавила је Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих у 2023. години. Субвенција се додељује послодавцима из приватног сектора у једнократном износу од 200.000,00 динара за запошљавање незапослених лица са евиденције незапослених, односно 240.000,00 за запошљавање особа са инвалидитетом. Овај износ дедељује се послодавцима са територија општина Сомбор, Апатин и Кула, док послодавци са територије општине Оџаци добијају субвенцију у износу од 225.000,00 за незапослена лица са евиденције незапослених и 270.000,00 за запошљавање особа са инвалидитетом. Ове општине не припадају истој групи развијености јединица локалне самоуправе , те су из тог разлога субвенције различите.

Категорије теже запошљивих на које се ова субвецнија односи су: млади до 30 година старости без завршеног средњег образовања, млади у домском смештају, хранитељским и старатељским породицама, старији од 50 година, роми, особе са инвалидитетом, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, незапослени који се на евиденцији незапослених налазе дуже од 12 месеци и жртве породичног насиља.

Информације о мери, делатностима које не могу бити субвенционисане и степену развијености јединица локалне самоуправе у Републици Србији могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе, преко Позивног центра Националне службе, телефон: 0800-300-301 или на сајту nsz.gov.rs

Јавни позив је отворен од дана објављивања у средствима јавног информисања, до утрошка расположивих средстава средстава, а најкасније до 30.новембра 2023. године.

Извор: НСЗ

Претходни чланакСедмодневни извештај о стању квалитета ваздуха
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here