Одржан јавни фитнес тренинг у Руском Крстуру

Foto: Facebook/Ljiljana Edelinski

РУСКИ КРСТУР, 02.05.2023. – Јавни фитнес тренинг одржан је у Руском Крстуру. Своје учешће узели су Атлетски клуб „Русин“, Карате клуб „Русин“, Фитнес секција „Покрени се“, као и многе друге организације које делују са циљем промоције здравих навика за здрав живот. Овај тренинг подржали су и Месна заједница Руски Крстур и Јавно комунално предузеће „Руском“. Говорећи нешто више о самој акцији, једна од иницијаторки, Марија Харди, истиче да је примарни циљ подстицање људи на већу физичку активност, посебно имајући у виду све негативне ефекте које модерни начин живота носи са собом:

„Ја сам нешто слично гледала на интернету и некако сам помислила да би то било лепо да се организује и у Руском Крстуру. Плашила сам се да ћу да наиђем на неке препреме и дилеме, да ли ћу да добијем подршку, међутим Месна заједница Руски Крстур ме је у потпуности подржала и на тој подршци им се захваљујем. Овај пролећни јавни тренинг део је договора и коректне сарадње, а, ако нам успе, организоваћемо и јесењи јавни тренинг. Нажалост, присутна је велика незаинтересованост грађана за физичку активност, али надамо се да ће се то убудуће променити“.

Јована Симић из новосадског фитнес клуба „Покрени се“ рекла је да је одушевљена самим концептом оваквих тренинга и да је веома битно да што више људи чује за овакве концепте који промовишу здраве навике и стилове живота:

„Имала сам ту срећу да Марију упознам на једном онлајн догађају који сам одржала и ту смо се упознале и размениле друштвене мреже. Управо ме је Марија и позвала на овај догађај и питала ме да ли сам расположена да дођем. Ја сам била одушевљена самим концептом, тиме што промовише физичку активност, здравље и што жели да што више људи чује за то, тако да је мени било задовољство да подржим њу и да посетим Руски Крстур“.

Секретар Месне заједнице Руски Крстур, Михајло Пашо, истакао је да су оваква дешавања веома важна, и да треба што чешће да излазимо из својих кућа како би телу и духу пружили оно што им је преко потребно, а то је физичка активност:

„Месна заједница је један од организатора и главни покровитељ једног овако лепог дешавања. Искористили смо леп дан да презентујемо спортске дисциплине и спортске секције које имамо у Руском Крстуру. Девојке које организују фитнес су дошле да презентују ову дисциплину, а такође су присутни били и наши каратисти. Организована је и трка пријатељства, где се трчало око базена. Прошле године смо први пут дошли на идеју да презентујемо здрав живот, јер у здравом телу је здрав дух. Што чешће треба да се дешавају овакве активности, како би изашли из својих кућа и покренули се. Морам да кажем да су сви добродошли у Руски Крстур да се рекреирају, а морам да напоменем и то да имамо најбољи базен у околини. Као што и сами видите, природа је лепа, трава је покошена и чиста вода овде пролази, а овом приликом најављујем да ћемо за неких месец дана имати традиционалну акцију чишћења базена.“

Извор: Q media

Претходни чланакДом здравља Кула: У Црвенки прегледано преко 60 пацијената у оквиру акције превентивних прегледа
Следећаи чланакМило Ломпар позива на издају Косова!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here