Одржана 62. Општинска смотра дечјег музичко – фолклорног стваралаштва

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 03.05.2023. – У суботу, 29. априла 2023. године, у Дом културе у Сивцу одржана је 62. Општинска смотра дечјег музичко – фолклорног стваралаштва.

У млађем узрасту, публици су се представили ансамбли Дома културе Сивац, КУД ,,Дурмитор“ из Куле, КУД ,,Липар“ из Липара, МКЦ ,,Непкер“ из Куле, Дома културе Црвенка, КУД ,,Србија“ из  Куле и Дома културе Руски Крстур.  У старијем узрасту, на смотри су учествовали ансамбли Дома културе Руски Крстур, МКЦ ,,Непкер“ из Куле, Дома културе Сивац, Дома културе Црвенка и КУД ,,Србија“ из Куле.

Селекторка Смотре, кореографкиња Слободанка Сеја Рац, исказала је велику захвалност  домаћину – Дому културе Сивац, али је, и поред лепих  утисака, имала и мале замерке на рачун приказаног:

,,Желим да искажем велику захвалност Дому културе Сивац који је прихватио организацију, с обзиром на то да је било техничких проблема у сали у Липару, где се ова Смотра иначе одржава. Сивац је јако добар домаћин и услови за извођење програма су  одлични. Смотра је масовна, има много добрих ствари, али је струка, по мом мишљењу, данас мало заказала. Морало би да има мало више едукације, морале би мало више да се читају  пропозиције и да мало више радимо на томе да нам деца уживају у ономе што раде. Селектор је ту само да помогне руководиоцима, а не да кажњава децу, јер деца нису ни за шта крива и они данас некако нису уживали – због тога ми је жао. Види се вредан рад, види се да су вежбали, али крајњи резултат је као да је било морање, због чега ми је жао и мислим да ће то бити основни проблем код моје одлуке ко ће отићи на Зонску смотру“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакМанифестација и стручни скуп ,,Европски дани сунца“ по 11. пут у Кули
Следећаи чланакЗа сточаре у Војводини 15 милиона евра, конкурс отворен до 29. маја

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here